| Catalinna_6766 a întrebat:

Bunaaa!
Vreau sa tin post in saptamana mare, si nu stie ce as putea manca?!
Am voie sa mananc cartofi natur cu patrunjet?
Va rog frumos, spuneti-mi ce pot sa mai mananc : dimineata, pranz, seara!
Va multumesc!

3 răspunsuri:
| Catalinna_6766 explică:

Patrunjel *. scuze.

| AlexandraCroft a răspuns:

Da,poti manca cortofi nature cu patrunjel.
ti-as sugera mai intai sa nu consumi produse prelucrate numite „de post" care înlocuiesc carnea şi sunt foarte procesate şi drese cu multe E-uri (pateu, cârnaţi, salam etc.). Compoziţia acestora este cam aceeaşi: soia, polifosfaţi, agenţi de îngroşare, coloranţi (carminul de exemplu se extrage folosind aluminiul, iar prezenţa acestuia în organismul uman provoacă Alzheimer), conservanţi etc.De asemenea spune nu MARGARINEI. Poti manca big grinovlecei copti,mamaliga,salata de cruditati,praz,grau fiert,fructe proaspete,mama ta poate face sarmalute din orez si gris,cereale care sunt bogate in carbohidrati vitamine si minerale, fasole, mazare si lintea sunt bogate in proteine vegetale, contin putine grasimi si pot inlocui carnea pe perioada postului.
Din categoria dulciurilor: baclava, clatite de post, covrigei, cornulete cu nuca, fursecuri cu alune, strudel cu mere sau dovleac, salata de fructe si altele. Halvaua, bogata in calorii, este printre cele mai vandute produse in perioada postului.
Se gasesc mai multe tipuri de halva, pe care le putem prepara si acasa: halva de gris, cu tahina, greceasca, turceasca sau persana.
Sper ca ti-am putut fii de folos.Sa ne auzim cu bine:*.

| Catalinna_6766 explică:

Multumesc mult !