INGHETATA CU DULCEATA, VANILIE SI CACAO.
INGREDIENTE:
8 oua
10 linguri zahar
600 ml frisca lichida
2 linguri cacao
esenta de rom
esenta de vanilie
dulceata
PREPARARE:
Se bate frisca si se pune deoparte in frigider. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca pe baie de aburi cu 5 linguri de zahar pana se ingroasa. Albusurile se bat spuma cu cele 5 linguri de zahar ramase apoi se incorporeaza in crema de galbenusuri racita, amestecand de jos in sus, dupa care se amesteca cu frisca batuta. Se imparte compozitia in trei parti egale. In una din ele se adauga esenta de vanilie, in cealalta se pune cacaoa cernuta si esenta de rom, iar in urmatoarea se adauga dulceata (2-3 linguri). Se toarna inghetata separat in cutii de plastic cu capac si se da la congelator. La servire se decoreaza dupa placul fiecaruia.
Si fara dulceata nu se poate? Atata zahar nu-i bun...
Cat is in sezon ii cel mai usor.Ia 1 km de capsuni, cirese, zmeura ce vrei batele intr-un vas stramt cu mixeru pana le zdrobesti complet pui un bat in ea si o bagi la congelator. Fara zahar fara undulcitori fara conservanti.E mai buna, e dulceata naturala, corpu e obisnuit so digere fata de zaharu care ii tot produs chimic plus conservantii din dulceata, km de zahar din ea, pfuuui!
Cea mai simpla reteta:200 ml de apa si zahar astfel incat dupa ce fierbe f bine sa se formeze un fel de sirop,dupa aceea se pune sucul proaspat stors de la fructe[cirese,visine, capsuni si persici]dupa care se mai lasa sa fierba putin pe foc, apoi se da la racit, dupa aceea se pune in pahare [de unica folosinta]si se da la congelator. este o reteta f simpla, sanatoasa si fara oua ci doar din sucul de fructe.
LoL2000 întreabă: