| Carmencita624 a întrebat:

Cam cate platouri cu aperitive sa fac pentru o petrecere de 20 de persoane?

Răspuns Câştigător
cristian
| cristian a răspuns:

Stabileste cam ce vrei sa pui pe platou.Mananca din fiecare pe saturate si apoi inmultesti cu 20.
Poti lasa si o marja de rezerva pentru eventualii musafiri nepoftiti. Dar poti sa te gandesti ca nu toti vor porni flamanzi de la casele lor. Poate unii vin doar sa te felicite si sa se simta bine in anturajul tau.

6 răspunsuri:
| copolovici a răspuns:

Depinde.
De numărul de feluri de aperitive pe care le ai la dispoziţie. Nu ştiu dacă numărul platourilor e cel mai indicat mod de calcul. În principiu, poţi calcula aproximativ 50 de grame din fiecare fel pentru fiecare invitat. Pe platouri ai putea să aşezi în funcţie de felurile preparate. Aperitivele reci (mezeluri, brînzeturi) pe unele, cele calde pe alte platouri, salatele pe altele sau în castroane separate. Poţi aranja legume proaspete sau salată pe un platou sau într-un castron separat. Pentru 20de persoane, probabil că n-ar trebui să depăşeşti 10 platouri / castroane. Distracţie plăcută!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Tinand cont ca s-a raspun deja competent, adaug, ca poti pune ceva mai mult de 50 gr pentru ca se bea si atunci se si maninca. restaurantele pun 70gr.

| deealexx a răspuns:

Avand in vedere ca e vorba de aperitive, eu zic ca ajung cam 3-4 platouri...pentru ca apoi mai ai si felul 2, si desert...si ce mai pui pe masa... plus de asta, e petrecere...nu se mananca foarte mult la astea.de obicei friptura happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faci 3 platouri mari si lumea se serveste de acolo, ia in considerare ca e doar aperitiv si trebuie sa fie foarte light ca sa raman loc si pentru felurile ce urmeaza

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Faci cat mai multe