Eu cred ca e mai simplu sa reparati aceasta intoleranta a sistemului digestiv la gluten (o proteina care se regaseste in special in grane), decat sa continuati sa convietuiti cu aceasta "conditie".
Intoleranta la gluten provine de la un colon care este permeabil in loc sa fie impermeabil asa cum e normal. Dupa ce mancarea e digerata in stomac, aceasta se transforma intr-un fel de supa dupa care ajunge in prima parte a colonului - duoden unde e amestecata cu fierea - dupa care pleaca mai departe ajungand in partea inferioara a colonului, unde datorita faptului ca individul are colonul permeabil, bucati din aceasta "supa" ajung sa se scurga in corp iar sistemul imunitar se declanseaza...de unde si reacctile alergice.
Aceasta conditie poate fi imbunatatita consumand o perioada supa de oase sau piftie deoarece acestea contin colagen si minerale care refac colonul ajutandu-l sa-si redobandeasca proprietatea de impermeabilitate.
Un sfat cand faceti supa de oase...adaugati 2/3 linguri de otet, deoarece aciditatea otetului va ajuta foarte mult la extragerea mineralelor alcaline din oase, supa devenind mult mai groasa.
Dupa ce colonul ajunge sa-si restabileasca proprietatea de impermeabilitate, introduceti cereale integrale pentru a va reface microbiomul si a restabili flora intestinala. Asta e secretul pe care il ascunde medicina moderna
anonim_4396 întreabă: