| Gustos.ro a întrebat:

Care credeti ca sunt dulciurile cele mai potrivite pentru copii?

Răspuns Câştigător
Antonia_4818
| Antonia_4818 a răspuns:

Doar fructe!
Ciocolata, bomboanele si tot ce mai contine zahar le afecteaza smaltul dintilor: --> carii, E-urile din continutul dulciurilor din comert, de asemenea afecteaza dezvoltarea sanatoasa a copiilor!
Dulciurile facute in casa, daca au o cantitate mica de zahar si se folosesc cu ingrediente de calitate si fara E-uri sunt bune, dar in cantitati mici:faina, margarina, praful de copt, drojdia...etc. pot fi nocive pentru copii.
Asadar, cele mai potrivite si sanatoase raman fructele...
Din pacate, avand in vederea poluarea solului, aerului, apei...plus injectarea acestora pentru a rezista cat mai mult in silozuri sau pe timpul transportului...nici fructele nu mai sunt 100% naturale... sad

31 răspunsuri:
| elena a răspuns:

Multe fructe si legume, sub orice forma ...mai tarziu dulciuri facute in casa de bunica, mai ales, sau de mama, daca are timp...

blonda_suprema
| blonda_suprema a răspuns:

Mierea de albine. Dulciurile facute cu miere de albine, ca turta dulce facuta in casa si care se prepara foarte usor. Orezul cu lapte, paine prajita sau paine unsa cu miere,. De obicei e mai bine de inlocuit zaharul tos, zaharul normal cu zaharul din trestie de zahar(atentie nu zaharul brun care e colorat cu caramel ). Tortul de mere e o tarta sanatoasa, compoturile, mere coapte, fructe sau salata de fructe cu frisca, budincile facute in casa, curmale, smochine, caise(fructele uscate sunt foarte dulci si extrem de sanatoase), chiar se pot face prajituri si compoturi din ele, de ex daca pui caise uscate la inmuiat in apa rece de seara pana dimineata si apoi tot in aceasta apa tragi un clocot si apoi adaugi tot ce trebuie pentru compot, iese extraordinar de gustos si bun.

auran
| auran a răspuns:

De preferat cele facute in casa dar, nu le poti interzice -in cazul celor mai mari- copiilor sa incerce si alte dulciuri care le face cu ochiul.
Poftim noi cei mari daramite cei mici

cristian
| cristian a răspuns:

Pentru copii cele mai recomandate dulciuri sunt cele gatite in casa de catre bunica.(checuri, clatite, budinci, tarte cu fructe, ciocolata de casa)
Nu trebuiesc neglijate nici fructele in special cele autohtone(mere, pere, nuci, gutui, cirese, visine, struguri, fructe de padure, caise, piersici)

cristian
| cristian a răspuns:

Pentru copii cele mai recomandate dulciuri sunt cele gatite in casa de catre bunica.(checuri,clatite,budinci,tarte cu fructe,ciocolata de casa)
Nu trebuiesc neglijate nici fructele in special cele autohtone(mere,pere,nuci,gutui,cirese,visine,struguri,fructe de padure,caise,piersici)

| Lory_2572 a răspuns:

Salara de fructe fara frisca si clatitele cu branza.

| mami a răspuns:

Un galbenus crud de ou frecat cu o linguritza de miere de albine, este si gustos si creste imunitatea la copii si adultzi.
Acest preparat l-am primit de la bunica mea dimineata cind mergeam la scoala si eu la rindul meu l-am oferit copiilor mei si acum nepotzelului meu.
Ingredientele sunt naturale bio sanatoase si gustoase

| kaumi a răspuns:

Salata de fructe,
Orez cu mere coapte,
Gris cu lapte caramel Ingrediente: apa, 2-3 linguri gris, 150 ml lapte, 2-3 lingurite zahar, o bucatica unt, dulceata de visine (optional)
Mod de preparare: Se arde zaharul caramel, se stinge cu lapte amestecat cu apa iar cand clocoteste se adauga grisul in ploaie si se fierbe 10-15 min. Cand s-a racit pe jumatate, se amesteca cu untul si eventual dulceata de visine.
branzica de vaci amestecata cu fructe proaspete de sezon ( caise, visine, zmeura, etc)
Daca avem grija sa echilibram cat decat aportul de dulciuri in viata copiilor nostri, ii putem dedulci fara griji si la putine prajituri din comert, o ciocolata buna, o delicioasa turta dulce. Moderatia e regula!

| alexzender a răspuns:

Ciudata intrebarestraight face sa manace orice dulciuri vor.devil atata timp cat nu sunt in cantitati mari.happy si se spala pe dinti zilnicdevil

| gabriellas a răspuns:

Fructele, prajiturile cu fructe, salatele de fructe, ciocolata (putinica)

| Mo a răspuns:

Cred ca cele mai potrivite pentru cei mici sunt cele facute de mama sau bunica in casa! Dulciurile precum cozonacul, negresele, alba ca zapada sau crema de zahar ars sunt si gustoase si sanatoase! Dulciurile de patiserie nu sunt deloc bune pentru cei mici, asa ca mamica trebuie sa cumperi o carte de bucate!
Mult succes la gatit! :-)

| alexthebest2000 a răspuns:

Dulciurile pentru copii sunt bomboanele
sport

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cele preparate in casa si nu in cantitati excesive, in general servite pana in ora 5 dupa amiaza, zahatul da energie falsa care trebuie consumata pe timpul zilei, altfel copiii devin nelinistiti

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dulciurile făcute în casa, fructele şi legumele. Felicia

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Copiii trebuie obisnuiti de mici sa consume dulciuri facute in casa si fructe.Problema este ca magazinele sunt pline de alternative nesanatoase, iar mamicile sunt prea ocupate sa gateasca ceva dulce. Asa ca solutia cea mai simpla sunt fructele proaspete sau uscate, dar nu este si suficienta, deoarece copii vor dori si mai mult sa guste din ceea ce le lipseste. Deci mamicile si bunicile trebuie sa-si faca timp sa prepare pentru pitici dulciuri sanatoase.
Clatitele cu gem sau miere, placinta cu mere, tarte cu fructe, sucuri si piureuri de fructe preparate in casa, orez cu lapte si scortisoara, tot ceea ce nu contine prea multe grasimi hidrogenate si zahar in exces, eu cred ca inseamna alternativa sanatoasa pentru copii.Copii au nevoie de dulciuri, dar asta nu inseamna ca acestea trebuie sa ocupe primul loc in alimentatie lor. Elementele nutritive de care au nevoie pentru o crestere normala si sanatoasa se gasesc
intr-o alimentatie diversa, cat mai naturala si cat mai putin procesata.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Prajiturile de casa si fructele

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Orce prajitura facuta acasa este mai buna si bine pentru organizmul nostru pentru ca o facem cu ceva mai natural, darcea cumparata este cu mai multi coloranti care nu sunt buni pentru noi si mai ales pentru copii!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Compoturi, salata de fructe, sarlota cu fructe, iaurturi cu fructe, tarte cu fructe, piure de castane, crema de zahar ars, mere coapte

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fructe!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fructele sunt cele mai sanatoase. Si prajiturelele facute in casa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Kinder

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dulciurile facute in casa, fara aditivi, E-uri, etc

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Lapte de pasare, prajituri de casa fara cacao, galbenus de ou cu miere sau zahar, crema de zahar, spuma de albus cu fructe, siropuri de fructe facute incasa

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

SA NU UITAM CA D-ZEU A CREAT SI ALBINA CARE NE FACE MIEREA, UN EXCELENT INTARITOR PENTRU CORPUL COPIILOR SI AL NOSTRU, APOI MAI AVEM FRUCTOZA, CARE SE GASESTE IN FRUCTE.{trebuie sa avem in vedere, sa nu preparam prajituri si deserturi cu miere pe care apoi sa le expunem la cuptor sau la temperaturi inalte deoarece mierea in aceste conditii produce o toxina. }

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

DA AM EU CRED CA COOPIIILOR LE PLAC DULCIURILE PENRTU CA AU FOST INVATATI DE MICI CU DULCIURI GUSTOASE

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Niciuna

| mongol a răspuns:

Nu ar trebui sa dam copiilor dulciuri. Nu au valoare nutritiva si nu ii ajuta cu nimic.

| christina89 a răspuns:

Fructele sunt cele mai potrivite dulciuri pentru copii deoarece restul dulcurilor de gen bomboane, ciocolata, snacks-uri il predispun pe copil la obezitate deoarece copilul tot timpul va avea tendinta sa manance in exces, asadar fructele mancate in exces nu i vor dauna.Invata-ti copilul de mic, ca frunctele sunt cele mai sanatoase pentru organismul lui iar restul dulciurilor mai devreme sau mai tarziu tot ii vor dauna sanatatii.

| persinaru a răspuns:

Dulciurile facute in casa, cele naturale, eventual cele bio, care au inceput sa se gaseasca si pe la noi

Întrebări similare