Dificila intrebare, mancaraea romanesca este preferata mea dar din pacate nu-mi permit sa manacmereu(ingrasa), asa ca ma bazez intotdeauna pe ceva mai lejer :cea asiatica, nu are grasimi si nici prajeli se bazeaza pe legume si fructe de mare.
Cea romaneasca nu o intrece nimeni, romanii sunt inventivi si au retete mult mai gustoase decat restul popoarelor, dar ca toti oameni ne mai plac si merindele straine asa ca mie personal imi plac si retetele grecesti.
Italiana... pur si simplu ador mancarea italiana, e rafinata, sanatoasa, variata. Apoi imi mai plac mancarurile turcesti.
Bucataria asiatca, rusa si nu in ultimul rand:fraceza(ceea ce nu am vazut la gustos).
Uhhh. de ceva vreme incoace m-am indragostit de preparatele culinare din zona Ardealului, care au o puternica influenta ungureasca. Adevarate delicii gastronomice. Incercati o tochitura ungureasca, sau gulas ...pffoai. sa nu mai zic de deserturile consistente facute cu tot ce e mai bun intr-o camara de om gospodar. Daca ajungeti in Cluj, nu evitati restaurantele cu specific unguresc, o sa ajungeti la concluzia ca a meritat!
Romaneasca, desigur : pentru mancare ( aperitive, cina, pranz, etc... )
Si pentru dulciuri : Turceasca!
Criticul nu cred ca mancarea italiana este sanatoasa da este preferata mea o ador
Eu sunt ardeleanca, iar aici la noi preparatele culinare au influenta din retetele maghiare. Nu este cea mai sanatoasa mancare, dar este foarte gustoasa. Este preferata mea.