Astăzi se vopsesc ouăle de Paşte. Există mai multe moduri de pregatire a acestora în funcţie de timp şi de preferinţe. Iată!
Pregatirea ouălor
Ştiţi cum se pot verifica pentru a vă da seama dacă sunt proaspete?
Un ou proaspăt de cele mai multe ori are coaja transparentă iar cel vechi o are mată.
Fierberea
Când fierbem ouă este indicat să adăugăm în apă şi puţină sare sau oţet pentru a ajuta la coagularea albuşului de ou.
Sfaturi, trucuri si metode clasice de vopsire
Ouăle pot fi vopsite în mai multe feluri. Metodele bătrâneşti sunt încă folosite de gospodine în bucătărie.
Pentru galben folosiţi coaja de portocală, morcovi sau chimen.
Se pot pune pe ouă
Cafeaua oferă o nuanţă maronie ouălor şi pentru obţinerea acesteia se fierb 6-7 linguri de cafea într-un vas mai mare. Se pun ouăle, se fierb aproximativ 10 minute. În funcţie de cât le ţineţi în apa, acestea se colorează mai mult.
Luciul îl obţineţi dacă veţi şterge ouăle cu o cârpă înmuită în puţin ulei.
Vopsea artificiala
Ce metode inedite mai cunoaşteţi?
by
Le fierbi si le pui fiebinti in vopsea cu putin otet si le lasi 30 min. Le ungi cu slanina sa luceasca!
Salut. Mie imi place foarte tare o varianta. toxica pentru coaja. Vopseaua tipografica Se vindeau la coltzul strazii pliculetze cu asa ceva si imi placeau ca ieseau f frumoase. Ouale fierte, aproape racite, palmele colorate, ouale "masate" in vopsea si lasate musai 2 zile la uscat. Lucioase, frumoase, o bucurie. Cu mainile e chinul mare fiindca cerneala tipografica iese doar cu acetona . Un neajuns care merita. Nu imi plac vopselele in care trebuie sa scufund ouale. Mi s-a intamplat adesea sa vad urme de colorant pe albus, in cazul oualelor crapate si nu mi-a placut deloc.
Yoany98 invata intai sa scrii si dupa aia posteaza. se scrie abtibilduri si nu cum ai scris tu
Mie imi place sa le pictez singura, cu tempera. Asa pot sa fac orice model vreau. Merg si actzibildurile...
anonim_4396 întreabă: