Neapărat!
Sa-ti spun cum le fac eu, ca sa le faci si tu la fel.
Pun 100 g unt intr-un castron, adaug cam 110 g zahar si il frec
Adaug un ou, coaja de lamaie, putina vanilie, un praf de sare si faina cat cuprinde.
Salutare! Cu totii iubim dulciurile! Uite reţeta de bază a mamei mele:
Ingrediente
1/2 cană cu făină
1/2 linguriţă cu bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă sare
100 grame de unt, la temperatura camerei
100 grame de zahăr
100 grame de zahăr brun
1/2 linguriţă extract de vanilie sau un plic de vanilie Bourbon(gasesti la Profi si la orice magazin alimentar, de la Dr. Oetker)
1 ou
50 grame de ciocolată (fulgi sau mărunţită).
Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius şi se tapetează o tavă cu hârtie de copt.
Se amestecă făina, bicarbonatul şi sarea într-un bol.
Cu ajutorul unui mixer se amestecă separat untul cu zahărul, după care se adaugă oul şi vanilia. Se încorporează gradual făina şi apoi ciocolata, amestecând mereu.
Se ia câte o jumătate de lingură din amestec şi se aşază pe tavă.
Se lasă la cuptor cam 10 minute până când devin uşor aurii.
Se lasă la răcit complet, înainte de a le lua din tavă.
Eu nu las unul in farfurie la cat de bun e
Buna! Eu folosesc site-ul www.cauta.ro.E ca un fel de google al retetelor
ledzeppelin întreabă:
Be12345 întreabă: