Raspuns corect: ai aici reteta.
Quesadilla e o mancare traditionala mexicana, reteta de baza e: doua lipii intre care se pune branza si se incalzeste pana se topeste branza. de la acesta retetea se poate crea orice fel de quesadilla, in functie de ce mai pui la umplutura, pui, vita, porc sau legume...
A mea e quesadilla cu pui si salsa de legume, fiindca am folosit carnita de la puiul de aseara facut in bere si o salsa rapida de legume
Ingrediente:
- carne de pui gatita si taiata fasiute mici
- cascaval razuit
- foi tortilla(eu am pus lipii findca nu-mi plac tortilla care se gasesc la noi, au gust acru si nu le suport)
Salsa
- 3 rosii
- 1 legatura ceapa verde
- 1 ardei
- 1 lingura ulei masline
- sare, piper, boia
in quesadilla se pot pune aceste legume in 3 variante si bineinteles se pot adauga si alte legume in plus:
- crude si taiate cubulete mici
- coapte pe plita si taiate fasiute
- salsa asa cum am facut eu acum din cauza ca legumele inca nu au gust bun si le-am mai dres cu condimente.
Topping: Tzatzici
- 1 castravete crud
- 4-5 linguri iaurt gras
- marar
- sare
Acest topping e grecesc si mi s-a parut ca se potriveste de minune cu quesadilla, dar puteti folosi orice topping va place, de ex. guacamole sau pur si simplu smantana / iaurt daca vreti sa fie si toppingul traditional mexican
Am inceput facand salsa. Am tocat legumele(in robot) si le-am pus pe foc cu 1 lingura de ulie de masline si condimente. Se lasa la foc mediu 10-15 minute pana scade sucul de pe legume, apoi am adaugat 1 rosie cruda taiata cubulete si 4 cozi de ceapa verde rondele...asta doar ca sa aiba salsa o consistenta mai interesanta
Quesadilla cu pui :D. Gasesti aici reteta : http://www.reteteculinare.ro/forum/discutii/quesadilla_cu_pui-3213/
tzuria79 întreabă:
numede5stele întreabă:
LisaJulie întreabă: