Salata noastra romaneasca de rosii cu castraveti si ceapa. MMMMMMMM O BUNATATE. Si salata verde bineanteles.
Depinde de gustul fiecaruia. Dar daca vrei sa-ti faci o salata care cel putin sa ti se para satioasa, sa simti ca "satura" pune in plus peste salata verde, fasole, masline, etc... CONOPIDA maruntita cu mina (pentru cei care vor sa slabeasca) si/sau nuca pisata (pentru cei care vor un aport de grasimi. Va spun eu ca va fi gustoasa. Imi plac salatele si am incercat fel de fel de variante si combinatii.
Un sfat la vreme de criza: http://www.gustos.ro/......omice.html
Acolo vei gasi si alte sfaturi culinare.
Salata hmmmm
ok eu o pregatesc ceva de genul :
orosie, un morcov razalit, un ou, salata verde, o cutie de ton ( in ulei de masline )si mozzarela ulei otet, sare si piper
Pofta buna
e foarte buna si tine locul unei mese fara a fi prea grea la stomac e buna mai ales vara cind unul are chef de a minca ceva racoritor
Eu fac o salata dupa reteta unui prieten italian astfel:o jumatate de varza dulce(nu murata)-cred ca inca se mai gaseste pe piata-, o ceapa mai marisoara, jumatate de castravete de sera, 3-4 rosii, un morcov, o cutie de ton in ulei(conserva) si o legatura de patrunjel verde.Se mai pot pune doua oua fierte tari, dar se poate si fara.Cum se procedeaza:ceapa si rosiile se taie feliute, varza se toaca cat mai fin, castravetele se taie rondele iar morcovul se da pe razatoarea mare.Se amesteca toate intr-un castron si peste ele se pune toata conserva de ton cu ulei cu tot.Se adauga si patrunjelul tocat fin si un strop de otet sau zeama de lamaie.Eu fac aceasta salata in special primavara dupa ce apar legumele acestea proaspete, dar se poate face foarte bine si in aceasta perioada cu conditia sa se gaseasca varza proaspata.Am botezat aceasta salata,, UGO" dupa numele acelui prieten italian.Este o salata delicioasa si se poate servi ca atare fara altceva langa ea.Este destul de consistenta.Sa aveti pofta.
Eu fac o excelenta salata de spanac crud cu ou fiert, svaiter, ciuperci si stridii sotate in usturoi, e posibil sa iti placa, e pretentioasa, dar teribil de buna.
Cand am pe cineva in vizita si vreau sa impresionez, fac o salata de avocado si surimi, toti se ling pe degete! Uite cum, iei un avocado copt, il tai intai pe jumatate, apoi fasiute, pe care le stropesti cu putina lamaie, sa nu se oxideze. Apoi pui salata verde, spalata si taiata, intr-o farfurie mare, peste care pui 150 grame surimi, asezi fasiile de avocado, pui fasiile de la 200 gr de andive, doua rosii taiate felii, un ou fiert taiat in jumatate, masline, patrunjel verde si sos cocktail peste (care se face din maioneza mixata cu ketchup, coniac sau vin, sare, piper, usturoi). Pofta buna!
Cea mai misto salata am mancat-o in State si apoi am facut-o si eu acasa, se numeste Cobb Salad. Uite cum (eu iti zic cum o fac eu): intr-o farfurie adanca, pui cam doi pumni de salata, ideal ar fi sa pui mixta (salata romana, laptuca, salata aisberg, etc); o tasezi putin, apoi asezi, ca niste randuri, bacon crocant, cubulete de rosie, cubulete de piept de pui fript, cascaval, masline, branza de Roquefort, ou fiert tocat in cubulete. Salata se serveste cu dressing de vinegreta, dar se poate si cu sos thousand island sau ranch (le gasesti la supermarket).
sebbdinu întreabă:
Csilla_2579 întreabă:
dancapitan întreabă:
DaciaRomania întreabă: