Pai ori il faci la cuptor, ori la gratar, ori fiert si dietetic este oricefel de peste sub 2 kg prospat (peste este deja gras)
Cel mai dietetic peste cred ca este''pastravul''. Prajit la gratar, cu mujdei de usturoi, mamaliguta... e un deliciu. Pofta buna!
Sabie, cod oceanic, stiuca, ton, pastrav sunt pesti fara grasime si este indicat sa se consume fript sau rasol(fiert)cu legume dar fara maioneza, sau cu f. putina...(pestele prajit este tapetat cu faina, faina prajita este f.toxica, iar uleiul ii da grasime si atunci degeaba ai luat peste slab - mancarea la cuptor necesita si ea grasime, altfel nu are gust bun).
succes.
Depinde de specia de peste.
Cel mai bine este sa-l prepari, dupa parerea mea, la cuptor, in folie de aluminiu, cu putin sos de rosii cu usturoi, un pic de lapte sau smantana, sare.Nu este saramura.Cand s-a facut pestele, dupa 30-35 min., scoti din folie pui pe un platou
adaugi patrunjel. Daca nu-ti place cu rosii, dupa ce ai scos din cuptor pestele si s-a racit un pic, adaugi zeama de lamaie.Garnitura,cartofi natur cu legume.
Daca pestele este fad, cum este codul, de exemplu, prima data freci pestele cu zeama de lamaie si pe urma il prepari.
Cumpara merluciu de la supermarket. E peste oceanic, are doar coloana. Carnea e dulceaga. Daca il vrei superdietetic prepara-l la un aparat la aburi. Daca il vrei supergustos, da-l prin faina amestecata cu malai si prajeste-l, apoi papa cu mujdei. E minunat!
Peste la cuptor (dietetic)
Ingrediente: Peste proaspat (de preferat mare)
Se curata de solzi, se scote din el tot, in special pielita neagra (se spala bine), se taie portii, se da cu mirodenii speciale pentru peste, se stropeste cu zeama de lamaie. Se pune intr-o tava unsa cu ulei si se da la cuptor 20-30min. Se serveste cu mamaliguta calda (si mujdei din usturoi). Pofta buna!
Pastravul iar e dietetic, si merge facut pe gratar, sau cum am scris mai sus! Bafta!
Si ca sa vezi care este cel mai dietetic:http://calorii.oneden.com/Calorii-Peste/. BAfta!
Eu mananc foarte des file de pangasus (sau pangasius, nu stiu exact cum se numeste). il prepar ca pe un snitel pentru ca nu are niciun os. e foarte usor de facut si foarte bun si usor.