Eu mananc in fiecare dimineata lapte cu cereale sau daca nu am lapte sau tin post cum e in cazul de fata, paine integrala cu miere de albine.
Branza de vaci, paine prajita, un pic de unt natural, o lingurita de gem sau dulceata facute in casa, lapte sau cai verde/negru, un ou fiert tare de doua ori pe saptamana, un grapefruit sau o portocala, iar vara-toamna fructe si legume de sezon.
La micul dejun e bine sa mananci lactate, putina paine si fructe sau legume proaspete.
La mine pana la pranz cam asta maninc.
Imediat ce ma scol, primul lucru pe care-l fac dupa ce ma spal (exterior) ma "spal" (interior) cu un pahar cu apa plata, eventual storc citeva picaturi de lamâie. Apoi pina imi fa o cafeluta, maninc doi biscuiti de orez expandat. Pana la 11 cind iau masa, manind la cite o ora diferenta cite o casoleta cu salata de fructe (mar, gutuie, citrice, banana si miez de nuca sau alte seminte zdrobite. Printre ele ceai verde dar nu cum se face pe la noi, pui ceaiul si bei strâmbându-te din cauza taninului, sau alte ceaiuri. (Ceaiul verde se face in vase din sticla sau portelan si sa nu se atinga de metale. Se pune pentru 10-20 SECUNDE apa fierbinte peste o lingurita cu ceai verde frunze (nu pliculete) dupa care se strecoara (daca inghiti citeva frunze nu se intimpla nimic) si se bea neîndulcit sau cu o lingurita cu miere. Se poate adauga si lamâie)
La ora 11 servesc masa - acum e post si pot manca salate, tocana, ghiveci, paste cu sos, ciuperci, fasole, mazare etc... Un secret. Daca vreti ca o salata sa fie gustoasa si sa dea satietate (sa alunge foamea) faceti asa: salata verde, (puteti pune si ceapa, usturoi, leurda), un morcov ras, telina, patrunjel, andive, un mar sau gutuie, porumb, fasole boabe, masline si neapatar ca sa dea si satietate, luati o mina de conopida pe care o desfaceti in floricele marunte sau daca nu aveti rabdare, o puteti toca. Putina zeama de lamiie, o jumatate lingurita de otet, ulei de masline sau de floarea soarelui. Mai puteti diversifica cu varza, papadie, urzici (nu va speriati ca nu ustura) patrunjel, loboda, frunze de telina, marar, leustean, ghimbir) Aici depinde de fantezia fiecaruia si de ce avem la un moment dat. In loc de otet se poate toca si un gogosar/ castravete la otet. Se mai poate adauga pentru cine doreste ton maruntit sau bucati, peste sardina, telemea su feta. Gata ma opresc ca nu mai pot de foame.
Cereale, lapte, seminte incoltite(icepe cu grau incoltit) fructe proaspete si uscate sunt alimente care furnizeaza energie vitala 100 % pana la o masa de pranz.
Dimineata avem nevoie de enrgie, suntem solicitati brus dupa cateva ore de somn.
Nu ai observat niciodata ca dupa o masa cu mezeluri, grasimi, cu paine, crenvursti, oua, te apuca somnul, ai o lene...mama mama!?
Si daca bei atunci cafeaua somnul si lenea se vor instala si mai repede. Cafeaua isi face efectul mult mai tarziu, practic iti adoarme anume instincte.
Astept sa vedem ce zic si alte ajutoare.
Am observat ca lumea sta foarte prost cu cunostiintele despre sanatate si mai ales alimentatie. Mai ales cand am vazut ca raspunsul castigator este lapte cu cereale . Ce lapte? De soia de capra de mama, ce cereale? Procesate, integrale. Panie? Cu sare si cu drojdie? Vai vai!
Mananca zdravan dimineata, pentru ca nu se stie cand mai apuci. Orice este sanatos. Pana seara, cand plaing toti ca nu este bine sa mananci se consuma tot-tot.
anonim_4396 întreabă:
MariusNWM întreabă: