Sunt multe opinii pe aceasta tema am extras dintr-o conversatie pe un forum aceste sfaturi
"Uleiurile vegetale se recomanda a fi utilizate in alimentatia curenta, prin alternarea lor, pentru a beneficia de compozitia variata a acizilor grasi si de vitamine ( vitamina E, caroteni). Exista pe piata si asa numitele uleiuri de cupaj sau uleiuri amestec. Acestea sunt obtinute prin combinarea mai multor feluri de ulei, cu scopul obtinerii unui ulei de calitatea superioara, datorita aportului pe care il aduce fiecare dintre ele.
Este bine de stiut ca unele uleiuri sunt indicate a fi folosite doar la salate ( asa cum sunt cel de masline – virgin; de nuca – ofera un gust exceptional salatelor si cartofilor fierti; de dovleac, de susan – folosit in deosebi in bucataria asiatica, de floarea soarelui), in timp ce altele sunt ideale pentru prajeli (uleiul de palmier, de floarea soarelui, de seminte de struguri), datorita stabilitatii lor termice si a punctului inalt de fumegare. In acest sens, uleiul de palmier este cel mai recomandat"
Sunt multe pareri, chiar la aceasta adresa vezi, poti citi mai multe daca vrei
http://oamenisiperspective.com/......l-stroescu
Uleiul de argan, se obtine din fructele arborelui de argan care se gaseste doar in maroc si se obtine manual, fructele sunt mancate de capre iar semintele lasate in excremente sunt adunate de catre locuitori si apoi macinate prin procedee traditionale, contine acizi grasi insaturati, vitamina e, acid oleic.este antioxidant, regenerativ(folosit foarte mult in cosmetica). cardioprotector, si chiar antidiabetic, proprietatile pe care le are uleiul de argan le intrece chiar si pe acelea ale uleiului de masline
Majoritatea uleiurilor vegetale asigura aprox. 120 de calorii la o lingura si nu contin sodiu, nici colesterol. aceste uleiuri vegetale, bogate in acizi grasi polinesaturati, au mai multi acizi omega-3 si omega-6, foarte sanatosi pentru inima.
uleiul de samburi de struguri, de seminte de dovleac, uleiul de masline.
uleiul de masline este sanatos pentru inima si e o buna sursa de vitamina E. obtinut prin presarea maslinelor, poate varia dupa culoare, aroma si aciditate, dar valoarea sa nutritiva ramane aceeasi. daca pe eticheta scrie "obtinut prin presare la rece" inseamna ca extractia uleiului nu s-a facut prin incalzire, asadar uleiul va avea cu adevarat aroma de masline.
uleiul din samburi de struguri se administreaza in primul rand prin alimentatie, fiind un excelent adaos in salate, in sosuri, in diferitele feluri de mancare, ce nu presupun prepararea la foc. este absolut necesar sa evitam prajirea sau fierberea uleiului de samburi de struguri, pentru ca incalzirea la peste 50 de grade Celsius duce la alterarea proprietatilor terapeutice.
MyPassion întreabă:
samysilver întreabă:
DaciaRomania întreabă: