Fabricarea branzei Brie. Branza Brie are o forma cilindrica de 35 -37 cm in diametru si 25-30 milimetri grosime. Pentru fabricarea unei bucati sunt necesari 25 de litri de lapte.
In lapte se adauga cheag natural si se incalzeste la o terperatura maxima de 37 grade Celsius. Dupa care, branza inchegata este asezata in forme de marmura cu ajutorul unei strecuratoari speciale ( fr. pelle a brie). Dupa 18 ore, branza este scoasa din forme, sarata si tratata cu Penicillium candidum, mugegaiul care-i ofera aspectul de blanita alba, pufoasa la suprafata. Afanarea dureaza de la 4 saptamani pana la 2 luni.
Fabricarea branzei Camembert cere timp si rabdare: aproximativ trei saptamani. Branza traditionala este preparata din laptele crud si proaspat al vacilor din Normandia, care contine multe substante nutritive, este bogat in proteine si vitamine. Dupa ce este colectat, laptele este incalzit (niciodata la o temperatura mai mare de 37 de grade Celsius) si varsat in recipiente speciale. Apoi se adauga un cheag de lapte natural. Laptele coagulat este turnat in forme care servesc scurgerii zerului. A doua zi, branza se scoate din forme, se sareaza si se trateaza cu Penicillium Camemberti, pentru a se forma mugegai alb la subrafata. A treia zi, este transportata in camere speciale de pastrare, la o temperatura de 10-14 grade C. Afanarea branzei dureaza aproximativ 20 de zile, in functie de sezon. Dupa acest „ritual", branza Camembert este ambalata in cutii de lemn si transportata catre magazine.
Sper ca este util raspunsul.