Carnea roşie: vită, porc, miel
Specificul cărnurilor roşii este conţinutul ridicat de fier, mineral esenţial pentru anemici. Carnea de vită este considerată cea mai nutritivă, urmează cea de porc, iar ultima este carnea de miel, care e şi cea mai grasă. „Preparaţi carnea grasă la grătar, astfel încât să se poată scurge mai bine grăsimea din ea". La porc, carnea cea mai bună este muşchiul file. La miel - pulpa.
BENEFICII. Este o sursă bună de proteine, vitamine şi minerale, precum fosforul, potasiul, magneziul şi seleniul.
RISCURI. Pentru că este bogată în grăsimi saturate şi colesterol poate duce la îngroşarea arterelor şi la apariţia unor boli de inimă.
RECOMANDARE. 90 de grame pe zi.
Carnea albă: peşte, pui, curcan
Carnea albă conţine proteine de calitate, fier, zinc, magneziu, vitamina B12. Cel mai sănătos este peştele, care con ţine acizi graşi polinesaturaţi, buni pentru vasele de sânge. Acizii Omega 3 şi Omega 6 pot contribui la buna dezvoltare a creierului fătului.
BENEFICII. Carnea albă este mai săracă în lipide decât cea roşie. Este indicată în special persoanelor care suferă de diabet, dislipidemie, obezitate.
DEZAVANTAJE. Este mai săracă în fier decât carnea roşie.
RECOMANDARE. 150-200 grame/zi.
Cam astea ar fi diferentele.
Carnea alba : pasare, peste.
Carne rosie : vaca, porc.
Se spune ca ar fi de preferat carnea alba.
Nu cred ca e nici o diferenta.
Un animal trebuie sa moara pentru ca eu sa ma hranesc.
Chiar trebuie?
Culoarea, nutrientii si grasimea, fac diferenta la cele 2 tipuri de carne. cea alba are mai putina grasime, mai putini nutrienti si este mai deschisa la culoare. cea rosie are mai multi nutrienti(proteine, fier si vitamina b), mai multa grasime si este mai inchisa la culoare.