| bogdan_tudor a întrebat:

Care e diferenta dintre Margarita si Frozen Margarita?

Răspuns Câştigător
| alin_manea a răspuns:

Se poate pune Cointreau in loc de triplu sec.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Margarita este un cocteil cu tequila, Triplu Sec sau alt lichior cu aromă de portocale şi suc de lămâie sau limetă, deseori servit cu sare pe marginea paharului. Pentru margarita se preferă tequila blanco, deşi se poate folosi şi tequila oro.
Margarita înseamnă în latină perlă, iar în spaniolă margaretă.
Proporţii obişnuite pentru margarita sunt:

* 2:1:1 = 6:3:3 (50% tequila, 25% Triplu Sec, 25% suc de lămâie sau limetă).
* 3:2:1 = 6:4:2 (50% tequila, 33% Triplu Sec, 17% suc de lămâie sau limetă).
* 3:1:1 = 6:2:2 (60% tequila, 20% Triplu Sec, 20% suc de lămâie sau limetă).
* 1:1:1 = 6:6:6 (33% tequila, 33% Triplu Sec, 33% suc de lămâie sau limetă).
Băutura este de obicei servită cu gheaţă cuburi, cu gheaţă fărâmiţată ("margarita îngheţată") sau fără gheaţă. Oricare ar fi modalitatea de servire, este frecventă utilizarea sării pe marginea paharului.

În timp ce cele mai multe margarita conţin tequila, lichior de portocale, suc de limetă sau lămâie şi uneori îndulcitori, numărul de variaţii este în continuă creştere.

În afară de Triplu Sec, alte tipuri de lichior cu aromă de portocale sunt uneori folosite, precum Patrón Citrónge, Cointreau sau Blue Curaçao, care dă blue margarita (JC). Margarita "grand", "royal", sau "Cadillac" conţin deseori Grand Marnier.
Margarita cu căpşuni

Amestecuri alternative de sucuri de fructe pot fi folosite de asemenea într-o margarita. Când cuvântul "margarita" este folosit de sine stătător, se referă de obicei la margarita cu suc de lămâie sau limetă. Dar când se folosesc alte sucuri se obişnuieşte adăugarea numelor fructelor în numele cocteilului. Exemple de combinaţii populare sunt:

* Margarita cu zmeură şi suc de limetă.
* Margarita cu piersici sau căpşuni, cu suc de lămâie.

| radulescudan a răspuns:

Sunt cam acelasi lucru in mare, coneaza doar in ce forma adaugi gheata. Reteta clasica de margarita e urmatoarea: tequila, triplu sec, suc de lime, gheata, sare pe gura paharului. Proportiile – dupa gust happy

| calin_plugaru a răspuns:

Margarita clasica are doar cateva cuburi de gheata in ea, iar cea "frozen" are slushy, adica gheata sfaramata. Unii garnisesc gura paharului cu sare doar la cea frozen, dar eu pun sare oricum, ca merge la tequila!

| Constantinescu_Dana_1984 a răspuns:

Difereta cointreau, triplu-sec