| camelia17 a întrebat:

Care e diferenta dintre uleiul de masline extra virgin si cel vigin? care dintre e pentru prajit?

9 răspunsuri:
| мιнαɛℓα36 a răspuns:

Mai nou cercetatorii au descoperit ca uleiul de masline este bun pentru prajit, ca si uleiul de palmier.
Nu il folosi pe cel extravirgin, ar fi o risipa.

Uite si una dintre surse:

http://www.realitatea.net/......33315.html

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Uleiul de măsline extra-virgin este "ulei de primă presă", iar celălalt este obţinut la o presare ulterioară ( chiar din turte )...

Oricum, nici unul NU este recomandat pentru prăjire, ci pentru consum direct/"crud" - altfel îşi pierd proprietăţile!

Totuşi, dacă nu ai alt ulei, poţi să-l foloseşti şi la prăjit...


Toate cele bune.

| MiruD a răspuns:

Nici unul nu e de prajit. De prajit il folosesti pe cel de floarea soarelui. Cel de masline se foloseste mai mult la salate.

| camelia17 explică (pentru MiruD):

De floarea soarelui sub nici-o forma este printre primele uleiuri foarte toxice, documenteaza-te inainte sa dai sfaturi

| MiruD a răspuns (pentru camelia17):

Nu te-a obligat nimeni sa il folosesti domnisoara. Eu ti-am zis ca ala se foloseste la prajit. Tu daca vrei il folosesti, daca nu, nu. Du-te si tu si documenteaza-te si vezi ca uleiul de masline nu se pune la prajeli.

| FuriaGogoasei a răspuns:

Cel extra virgin este ulei dupa prima presare, cel virgin dupa a-2-a presare, etc. Uleiul de masline nu se foloseste la prajit pentru ca este cancerigen.

| Florin123345 a răspuns:

Este mai bun e presat la rece prima mana si vigin e a doua mana din ce ramane pentru extra virgin. Nu-s bune niciunele sunt bune de salate si alte chesti dar la prajit nu prea. Fundita?

| Marco55 a răspuns:

Extra virgin.

| RalucaPisicuta a răspuns:

Ambele pot fii folosite la prajit. Dar cel mai si cel mai bun e ala de foarea soarelui