Mai nou cercetatorii au descoperit ca uleiul de masline este bun pentru prajit, ca si uleiul de palmier.
Nu il folosi pe cel extravirgin, ar fi o risipa.
Uite si una dintre surse:
http://www.realitatea.net/......33315.html
Bună!
Uleiul de măsline extra-virgin este "ulei de primă presă", iar celălalt este obţinut la o presare ulterioară ( chiar din turte )...
Oricum, nici unul NU este recomandat pentru prăjire, ci pentru consum direct/"crud" - altfel îşi pierd proprietăţile!
Totuşi, dacă nu ai alt ulei, poţi să-l foloseşti şi la prăjit...
Toate cele bune.
Nici unul nu e de prajit. De prajit il folosesti pe cel de floarea soarelui. Cel de masline se foloseste mai mult la salate.
Cel extra virgin este ulei dupa prima presare, cel virgin dupa a-2-a presare, etc. Uleiul de masline nu se foloseste la prajit pentru ca este cancerigen.
Este mai bun e presat la rece prima mana si vigin e a doua mana din ce ramane pentru extra virgin. Nu-s bune niciunele sunt bune de salate si alte chesti dar la prajit nu prea. Fundita?
Ambele pot fii folosite la prajit. Dar cel mai si cel mai bun e ala de foarea soarelui
foreveryou întreabă:
Pufuliky întreabă: