Https://www.youtube.com/watch?v=_evG2m50IPA
https://www.youtube.com/watch?v=lz-IV2Z16j0
La rotisor puiul se invarte acolo la temperaturi mari pana se gateste, la gratar e pus doar pe o suprafata incinsa.
Eu zic ca e mult mai sanatos la rotisor pentru ca nu se formeaza acea arsura pe carne, care e cancerigena.
Daca te referi la cuptoarele pe care le gasesti in magazinee simplu.
Rotisorul presupune o bara de metal pe care pui carnea/legumele contactata la un motor care o invarte incat prajirea sa fie uniforma, in general surasa de caldura va fi arzatorul de sus. In functie de model cel ami probabil nu vei folosi arzatorul de jos pentru ca la unele trebuie sa tii usa cuptorului deschisa cat timp faci ceva la rotisor.
Grill-ul in acceptiunea romaneasca este arzatorul din partea de sus a cuptorului astfel mancarea ta nu se va praji nu doar de la cadura acumulata de cuptor de la arzatorul de jos ci si de la cel de sus si ajuta cand vrei sa rumenesti ceva.