Pai una este o smantana grasa +80% iar cealalta este o branza, de fapt o urda. nu se inlocuiesc una cu alta
Provenita din regiunea italiana Lombardia, Mascarpone este o branza dubla sau tripla, foarte untoasa, facuta din lapte de vaca.
Ricotta este branza proaspata, cremoasa, este usor granuloasa, dar mai putin decat branza de vaci. Este slaba, zemoasa, si are un gust usor dulceag.
Cele mai multe ricotta italienesti sunt facute din zerul scurs de la producerea branzelor cum ar fi mozzarella si provolone
Mascarpone este o brinza tripla grasa iar ricotta este un produs rezultat prin scurgerea zerului obtzinut din scurgerea altei brinze obtzinute prin fierbere
asa ca mascarpone este cremoasa iar ricotta uscata
Salve diferentele intre 1 mascarpone si 1 ricotta
Sunt urmatoarele
mascarponele este 1 branza f grasa, in general se foloseste la anumite prajituri.
Pe cand ricoota nu este altceva decat urda cum este in romania.Iti spune cineva care a stat 5 ani in italia.Si eu amestecam lapte acru cu ricotta si in fiecare dimineata mincam era f bun.Era in italia ricotta si avea deasupra 1 pic de serbet de lamaie imi placea la nebunie.
JamesWatson întreabă: