Diferente de gust si textura. Mascarpone e mai fin, cremos si "dulce", ricotta mai texturata, si usor de tot acrisoara.
Mascarpone este o pasta fina de branza, pe cand ricotta este obisnuita branza din lapte de vaca, dulce, nu acrisoara cum spune userul de deasupra. Daca-i acrisoara atunci este veche si este pe acrite.
Poti sa ignori in perletuu tot ce zice violetta2022. Ea traieste pe alt plai, si desi ar trebui sa stie engleza, nu cred ca intelege tot ceea ce citeste pe net.
Citez de aici
https://www.masterclass.com/articles/mascarpone-vs-ricotta
Mascarpone vs. Ricotta: What’s the Difference?
Ricotta cheese and mascarpone cheese are both made from fresh milk, but these Italian cheeses differ in texture, taste, and content.
Texture: Ricotta has a grainy texture, like cottage cheese, and mascarpone has a smooth, creamy texture, similar to heavy whipping cream. Mascarpone is a more spreadable cheese than ricotta.
Taste: Ricotta is brighter and more acidic than mascarpone. Mascarpone has a slightly sweet, milky flavor.
Fat content: Ricotta has a very low milk fat content—around ten percent—and a high water content. Mascarpone has a high-fat content, around seventy-five percent butterfat.
Marcarpone este facut din smantana, ricotta este facuta din zer.
Ma refer la cele din Italia.
Am auzit ca exista diferente intre ricotta americana si cea italiana.
Violeta are de canguri.
JamesWatson întreabă: