Uleiul de masline se obtine prin presare si are mai multe nivele de calitate la fel ca si vinul. Uleiul rezultat din prima presare este cel extra virgin iar cel de-al doilea este uleiul de masline normal. Primul este de o calitate net superioara deoarece cuprinde toata esenta maslinelor si de aici si pretul mult mai mare. Pentru a-ti da seama de diferenta poti sa le incerci pe amandoua si vei observa ca cel extra virgin are un gust si un parfum mult mai intens. Sper ca ai inteles...
Bună!
Bănuiesc că doreşti să te referi la diferenţa dintre uleiul de măsline virgin ( sau cel din turte de măsline ) şi cel extra virgin...
Uleiul de măsline extra-virgin este ulei de primă presă ( obţinut prin presarea la rece a măslinelor ).
Dacă pasta obţinută se mai presează ÎNCĂ o dată, atunci se obţine uleiul de măsline virgin ( ulei de a 2-a presă ).
După mai multe presări se fac acele "turte" ( din pastă ) de măsline, care sunt presate iar şi se obţine uleiul din turte de măsline...
Toate cele bune.
Pufuliky întreabă: