Hmm... am facut niste deserturi pentru revelion, gen jeleu cu struguri si capsuni, rulada cu mure si briose cu ciocolata iar de atunci am mai facut retete, nu toate mi-au iesit, dar experienta e mama succesului in gatit
Prima reteta reusita a fost ciulamaua de pui cu sos de visine. A fost un succes, toata lumea (adica familia, caci pe ei faceam experimente) a fost foarte multumita de rezultat. Cred ca aceasta reusita a fost un impuls pentru viitor.
Imi aduc aminte toata viata :parca ar fi azi...socrii mei mi-au zis ...azi gatesti tu, ti-am taiat o gaina¡¡¡.:va dati si voi seama aveam doar 19 ani si jumatate...nu stiam de unde sa incep si unde sa termin...////am pus sa fac o ciorba din maruntaie(gat, spate aripi, inimioara, ranza) iar din pulpe si piept am facut o tocana de ceapa...hmmm la toti le-a placut ...si m-am bucurat foarte mult¡¡¡¡pupici
Musaca si dupa clatite.pe la 16 ani:d...acum gatesc mai tot timpul si tot felul de manaruri, clatite, pandispan si am doar 17 anisori
Sarmalele pe la 19-20.pana atunci am avut o gramada de tentative de a face sarmale, fara nici un rezultat:. toti cei din familie, impreuna cu iubitul meu mi.au spus ca erau delicioase.si de atunci eu fac sarmalele
Cartofii prajiti da...asta e...acum stiu sa fac si spaghete :X (tineti cont ca sunt baiat)
O oala mare de bors cu varza pe care am pregatit-o la varsta de 7 ani, am primit atatea laude incat am perseverat mereu in domeniul gastronomiei ca sa ajung la perfectiune, nu ca ma laud dar cred ca am reusit.
Pilaf cu ciuperci, ii mai zice si pialf sarbesc. E delicios daca ii pui si marar! Yummy!
Mamaliguta cu tocanita de pui, asta fiind la 11-12 ani deci acum ceeeeva timp...
Sarmalele, iubitului meu ii plac foarte mult dar inntotdeauna le manca facute de mama sau de sora mea pana intr-o si ce ma zis : stop! azi fac sarmale, si cum era de asteptat mi-au iesit foarte rele . dar nu m-am lasat pana nu am reusit. nu am facut reteta traditionala ci am adaugat eu ceva ca sa iasa ala "lolita",. in sfarsit fac cele mai bune sarmale.
Ha, ha, ha! Nu pot să nu râd când vine vorba de prima mea "experienţă"! Aveam 10 ani şi eram singură cu bunica mea, care căzuse la pat. M-am pomenit cu o găină tăiată şi curăţată, dar NEtranşată şi nu mai gătisem, fireşte, în viaţa mea: din vârful patului, bunica ce abia vorbea, mă dirija... vă imaginaţi cred, că biata orătanie a fost mai mult sfâşiată decât tranşată, dar până la urmă a încăput cu chiu cu vai în oală la fiert, cu zarzavaturile alături şi cum nu avea încotro, a ieşit o supă chiar gustoasă... Minunăţia a fost când am servit-o pe bunica şi i-am pus cu mare fast în farfurie, bucata de carne preferată, târtiţa... cu tot cu fund (anus) pe care (dacă bunica biata, nu a precizat), nici eu nu l-am tăiat...
Săraca bunică a mâncat totul cu eroism, lăudând de zor "priceperea socăciţei" că doar nu era să-şi demoralizeze nepoata, nu? Dar s-a revanşat ulterior, povestindu-le părinţilor mei (şi nu numai lor) cu ce "delicatesă" am omenit-o!
PS: pentru cei care nu ştiu, în Ardeal i se spune "socăciţă" la bucătareasa chemată să gătească pentru nunţi (deci experimentată)
La 17 ani am vrut sa le fac o surpriza parintilor si am pregatit o tocanita de ciuperci delicioasa.
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: