Exemplu/la o damingeana de 50 de litri, se pun visine an proportie de 60 la suta, zahar 3 kilogrami apoi se pune alcol.
Pui visinile cu zahr(3kg.visine- 2 kg zahar-daca vrei visinata dulce), lasi 12-24 ore pentru a se forma cat mai mult sirop, dupa care pui 2-3 litri de alcool 45-60 grade(lasi cel putin 7 zile), iar dupa ce o consumi, pui iar 2-3 litri si tot asa, pana cand se stafidesc de tot visinile.Se tine recipientul la intuneric si racoare, nu rece=frigider)...Succes.
Am uitat : se pun visinile, se toarna zaharul si nu se amesteca manual, se agita putin borcanul(damigeana) si se lasa asa... apoi se toarna alcoolul....si permanent se astupa perfect....etc.
Si am mai uitat : cand mai pui alcool a 2a, a 3a oara, sau de cate ori pui, mai poti pune zahar, depinde si de gustul tau, in mod normal se mai pune cate 1 kg.
anonim_4396 întreabă:
DaciaRomania întreabă: