Daca vrei sa faci cojile pentru eclere in casa: o cana apa, o cana faina, o jumatate cana ulei, sare, 4 oua. Se fierbe apa cu uleiul si cu sarea (un praf de sare). Se ia de pe foc si se amesteca cu faina. Se lasa la racit si adaugi ouale unul cate unul. Cuptorul trebuie incins bine si se coc la foc tare. Crema: 150 g zahar, 3 oua, 3 linguri pline cu faina, 500 ml lapte, vanilie. Galbenusurile se amesteca cu cele 150g zahar, adaug cate putin laptele si faina, se omogenizeaza bine. Lichidul obtinut se da prin sita si se pune in vas pe baie de aburi, pana devine o crema consistenta.
Albusurile se bat spuma cu trei linguri de zahar si se adauga usor in crema calda, se adauga si fiola de vanilie. Glazura de deasupra o poti cumpara din comert. :*
Uite reţeta originală:
http://www.gustos.ro/retete-culinare/ecler-reteta-originala.html
sym0nyck întreabă: