anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care e reteta originala de gulas picant?

4 răspunsuri:
| sidy a răspuns:

Fiecare poate sa spuna ca reteta lui este cea originala, cea mai buna!
Dar... te vei convinge singura care e mai buna...
Gulasul se face obligatoriu afara in ceaun...

Ingrediente:
1-2 cepe, 3-4 morcovi, 1 ardei gras, 2 rosii, 6oo g carne (preferabil de vita), 4oo g cartofi, 1 ou, faina, piper, sare, 1 lingurita cu virf Vegeta, 7 g chimion, pasta de ardei iute rosu, patrunjel verde, putin ulei.
[URL=http://img339.imageshack.us/......IMG][/URL]

Mod de preparare:
Se taie marunt ceapa, ardeiul si rosiile si se calesc in ulei (daca aveti un ceaun este si mai gustos). Se adauga carnea taiata cubulete, se calesc 3-4 minute impreuna, dupa care se pun 4-5 l apa, piper, sare, pasta de ardei iute si Vegeta, se lasa sa fiarba pina cind carnea este fiarta mai mult de jumatate.

Chimionul se pune intr-un tifon legat cu ata si se pune in mincare. Se pun morcovii taiati feliute rotunde si cartofii taiati cubulete. Intre timp, se fac galuste din ou si faina si cind toate sunt fierte se pun galustele taiate cu lingurita, in compozitie.

La sfirsit se adauga patrunjelul taiat marunt. Cine doreste poate sa serveasca Gulasul cu ardei iute.

| Brigitta a răspuns:

Hmmm, un gulyas adevarat se face afara, in aer liber, la foc mediu, intr-un vas ca si un fel te tuci. Asta-i varianta cea mai cunoscuta.
Ar fi bine carnea de vitel, la jumatate de kil de carne sfert de kil de ceapa (ideal cea rosie, lunguiata), jumatate kil cartofi. 2-3 catei usturoi, unt, paprika (iute daca vrei), cateva foi dafin, ardei iute, smantana+faina ca sa-l faci gros. Si cateva rosii decojite.
Prajesti in unt bucatile de carne cat sa capete putina culoare. Apoi pui ceapa maruntita si usturoiu pisat. Ai grija sa nu arzi ceapa ca se face amara. Apoi pui sare, dafin, rosiile le zdrobesti cu mana, jumatate l apa cat mai fierbinte. Lasi astea o ora-o ora jumatate la foc mai mic.
Cu 15-25 minute inainte sa termini adaugi cubuletele de cartofi si smantana cu faina si apa, sa o faci groasa. Si paprika.
Daca vrei sa fie picanta adaugi ardei iute taiat marunt, asta cu 5 minute inainte sa termini. Dar ai grija sa nu o faci prea iute, mai bine pune treptat ardeiul.
(Pentru un gust mai complex poti adauga putin chimen si maghiran)
Cel mai potrivit ar fi sa servesti cu o salata de castraveti.

| Brigitta a răspuns:

Si un vin de casahappy

| Brigitta a răspuns:

Eu am zis de reteta asta pentru ca asa se face in Ungaria, cel putin in zona in care am locuit euhappy

Întrebări similare