Ratatouille
Timp de preparare: 1ora 15min
Din categoria: mancaruri cu legume si zarzavaturi / vegetariene (de post)
Ingrediente
6 rosii,
4 vinete,
1-2 cepe,
4-5 dovlecei,
1 ardei verde,
1 ardei rosu,
3 catei usturoi,
1-2 crenguta cimbru,
1 foaie dafin,
sare, piper, ulei masline,
Mod de preparare
Rosiile se tin 30 de secunde in apa clocotita, pentru a indeparta cu usurinta pielita, se taie in sferturi. Vinetele se curata de coaja si se taie in cubulete. Dovleceii se curata si se taie rondele. Ardeii se spala, se scot cotoarele si semintele, se taie patratele. Ceapa se toaca marunt. Intr-un vas cu 4 linguri de ulei masline, se adauga vinetele, se tin la foc domol pana cand incep sa se coloreze, se adauga apoi rosiile, dovleceii, ceapa, ardeii, usturoiul tait marunt, foaia de dafin si crenguta de cimbru. Se lasa sa fiarba la foc domol, acoperit, aproximativ 30 minute. Apoi, se scoate crenguta de cimbru si foaia de dafin, se adauga 2 linguri de ulei masline, sare si piper, se mai lasa la foc domol, inca 30 minute, fara capac. Se serveste calda, simpla sau cu friptura de vita.
Sper sa-si placa!
originar-Franta