Ingrediente:
1 cană de mălai grişat
3 căni de apă (măsurată cu aceeaşi cană)
3 linguri de ulei
1 linguriţă de sare
Preparare:
Puneţi la fiert apa împreună cu sarea şi uleiul.
Ţineţi la îndemână o cană cu apă caldă dacă doriţi să diluaţi mămăliga.
Când apa începe să fiarbă, reduceţi temperatura focului şi, amestecând constant cu telul, turnaţi şi încorporaţi mălaiul.
Reduceţi focul la minim şi amestecaţi timp de aproximativ 5 minute, cu grijă să nu vă ardeţi.
Opriţi focul şi lăsaţi mămăliga să respire puţin sau turnaţi-o în forme dacă doriţi să o folosiţi în mod creativ.
Porţii: 2
Am luat reteta de pe un site dar asa o face si sotia mea. A fost mai usor s-o copiez.
Bună!
Conform Regulamentului TPU, ai OBLIGAŢIA de a indica SURSA de copy & paste!
Vezi detalii la linkul :
http://www.tpu.ro/termeni-si-conditii
http://www.tpu.ro/intrebari-frecvente
Reţeta indicată de tine este copiată ( probabil ) de la linkul :
http://www.cevabun.ro/mamaliga-perfecta/
O zi frumoasă.
Bună!
Vezi diverse reţete la linkul :
http://www.lalena.ro/1166-reteta-Mamaliga-Moldoveneasca.html#.VU26zfAkQhk
http://www.cevabun.ro/mamaliga-perfecta/
https://www.youtube.com/watch?v=QhdlRNvXE6M
Toate cele bune.
Dintr-o punga plina de malai ladsa un sfert in punga restul toarna iar apa cam jumatate de cratita/oala
edc întreabă: