Eu bat bine albusurile cu telul sau furculita. daca albusurile sint apoase nu iti creste. eu pun 8 oua pentru feicare chec. daca ai 2 pui 16 daca nu ai atitea oua pui intr-o tava si creste mai mare. pui doar 10 oua. pun 2 plicuri de praf de copt le pun la sfirsit si pun tava in cuptor repede. cuptorul trebuie incins dinainte. sa nu deschizi cuptorul in timp ce se coace doar sa intorci tava
Ps; eu pun la pandispan si o cescuta de apa rece iese mai pufos si creste mai mult. pandispanul il fac ca si pe chec
Stiu eu, am experienta. Materialul trebuie sa se bata bine, materialul acel, doar din albus, inainte de a pune si galbenusurile. Ei bine, daca ouale sunt prea proaspete, atunci nu se va bate bine, iar checul nu va creste, crede-ma. Asta e!
Depinde. Daca nu pui suficiente oua, nu creste. A, si da drumul la cuptor cand te apuci de facut compozitia, sa fie incins.
Aluatul pentru chec nu poate astepta, deci trebuie sa bagi forma repejor la cuptor. Sub efectul caldurii, coca creste datorita apei pe care o contine si care se transforma in vapori, dar si datorita prafului de copt, care ajuta acest proces.
De asemenea, ar mai putea fi vorba de doua cauze: compozitia pusa in forme nu trebuie sa depaseasca trei sferturi din capacitatea vasului, pentru a avea loc sa creasca. In timpul coacerii nu trebuie deschis cuptorul!
Probabil gradele la care este pus cuptorul...intai temperatura mica, lasa un timp sa se incalzeasca