Cea mai buna reteta este cea care...iti place tie!
Iti dau si ...reteta mea, care imi place mult :
Ingrediente:
Maruntaie de miel
5-6 oua
una felie de paine
patrunjel verde
marar verde
ceapa verde
5-6 catei usturoi
sare
piper
pasta de ardei( boia)
Mod de preparare:
Maruntaiele se spala bine, se scurg de apa si se taie bucatele. 3-4 oua le punem la fiert. Ceapa si usturoiul se curata si se taie marunt. Patrunjelul si mararul se toaca marunt iar felia de paine se pune la inmuiat in putin lapte.
Ceapa o punem la calit in putin ulei. Adaugam plamanul prima data, ca sa iasa aerul din el apoi celelalte organe taiate mai putin ficatul.Adaugam sare piper si pasta de ardei si lasam sa se caleasca toate. Daca este nevoie se poate adauga 1/2 canita cu apa.
Dupa ce sunt gata preparate le lasam putin sa se raceasca, apoi le dam prin masina de tocat carne, impreuna cu ficatul crud, felia de paine stoarsa bine, patrunjelul si mararul verde si usturoiul.
Le amestecam bine pe toate cu doua oua crude. Se potriveste de sare si piper.
Intr-o forma rotunda sau de chec se pune praporul de la miel( pe care l-am tinut pina acum in apa rece) pe peretii laterali, adaugam 1/2 din compozitie, punem ouale fierte si decojite apoi cealalta 1/2 de compozitie. Partile ramase ale praporului le punem peste compozitia drobului si dam la cuptor pina se face o crusta deasupra.
Lasam sa se raceasca si apoi putem felia drobul care se poate servi cald sau rece...
Drobul se poate face si din organe de porc(ficat, rinichi, inima, plamani). Cel mai bun drob este cel preparat de tine acasa.
Nu exista cea mai buna reteta. Drobul se prepara cu variante in functie de zona geografica, de traditia familiei, de nevoile dietetice. Mira
Ingrediente:
inima, ficatul si plaminii de la miel, 1 buc. ceapa, 1 buc. morcov, 1 buc. radacina patrunjel, 3-4 oua, o mina ceapa verde, marar si patrunjel verde, o foaie de aluat, sare, piine, piper si ulei
Mod de preparare:
Se pune intr-un vas apa cu putina sare si cind clocoteste se adauga maruntaiele de miel curatate, spala-te si se lasa sa fiarba 5-7 minute. Se ia spuma, se adauga morcovul si patrunjelul impreuna cu ceapa intreaga. Cind carnea este fiarta, se ia vasul la o parte si se trece prin masina de tocat impreuna cu miezul de piine, bine inmuiat si stors. Se combina carnea tocata cu ceapa verde, cu marar si patrunjel, apoi se potriveste de sare, de piper si se pun ouale. Se omogenizeaza bine amestecul si intr-o cratita unsa cu ulei se asaza foaia de aluat. Se acopera si peretii vasului. Se pune tocatura, se acopera cu foaia de aluat, se unge cu ulei si se da la cuptor. Cind este gata, se rastoarna drobul pe un platou si se taie in felii late.
Se serveste cu salata de primavara