Mie imi plac pastele bolognese.am gasit o reteta pe google.
Spaghetti Bolognese sunt unele din cele mai populare spaghete, sunt satioase si deosebit de gustoase. Sunt aparte datorita sosului de carne picant si aromat si adaosului de busuioc si patrunjel. Sosul de carne cu care se fac aceste spaghete poate fi servit la orice fel de alte paste.
Ingrediente pentru Spaghetti Bolognese:
250 g carne tocata de porc; 250 g carne de vitel; 1 kg spaghete, 2 cutii de rosii in sos; 3 catei de usturoi; 2 cepe; 2 linguri ulei de masline; busuioc; patrunjel verde; 200 g parmezan; 200 ml vin alb; sare si piper dupa gust.
Cum se prepara Spaghetti Bolognese:
Cheia succesului pentru prepararea pastelor italienesti este fierberea lor „al dente". Se pun la fiert intr-o oala mare, cu multa apa cu sare si putin ulei de masline, pentru a le ajuta sa nu se lipeasca. La 100 g de paste se pune cam un litru de apa. Pastele se adauga atunci când apa a fiert; se caleste ceapa taiata marunt, pâna devine aurie, se adauga carnea tocata si se caleste mai departe totul la foc mijlociu, se adauga usturoiul pisat.
Dupa ce se evapora apa de la carne se adauga vinul alb. Se lasa sa se evapore vinul, dupa care se pun rosiile cu sos cu tot, se potriveste de sare si piper. Se lasa totul la fiert, la foc mic, sub capac circa 30 de minute.
Spaghetele scurse se pun intr-un castron si peste ele se pune sos de rosii. Când se servesc se adauga din cratita o lingura mare cu sos, iar pe deasupra se pun parmezanul dat prin razatoare, busuiocul si patrunjelul verde.
Reteta care sa nu contina mai mult de 4-5 ingrediente, sa fie toate prospete si de calitate
Mie imi plac cu ciuperci. Fierbi pastele in apa cu putina sare. Separat, tai felii lungi cateva ciuperci champignon, le pui la calit in f putin unt, presari condimente. Dupa ce se inmoaie, torni un pahar vin alb (nu rosu) si 2-3 catei de usturoi taiati marunt. Dupa 5-7 minute, opresti, torni ciupercile peste spaghete si mananci.
Incearca si carbonara
iti trebuie :cateva felii de sunca de praga
cateca ciuperci si
sosul care se face din 2 oua 250 grame de smantana si o mana de mozzarela.
dintr-un pachet de 500 de grame de paste iti ies 3 porti
dupa ce sau fiert pastele in apa cu sare se dau sub un jet de apa rece si se dau cu ulei sa nu se lipeasca
se caleste in putin ulei ciupercile taiate suptire, se adauga sunca taiata julien peste care se pun pastele amestecand usor cu o lingura de lemn, si adaugi sosul in functie de cate portii faci (de obicei se pun 2 linguri pentru o portie de 200 de gr.)trebuie sa faci totul la foc potrivit pentru ca altfel se branzeste. dupa ce le pui in farfurie presari parmezan daca iti place.
pofta buna!
Mie imi plac cel mai mult pastele aglio, olio e peperoncino.
Simple de tot, rapide, cu f putine ingrediente dar bune rau.
Reteta o gasesti aici: http://edithfrincu.blogspot.com/......ncino.html
Sunt foarte multe feluri, dar iti dau o reteta simpla carbonara:pui spaghetele la fiert intre timp tai o ceapa mica o calesti, tai niste sunca fasii subtiri cand sa calit ceapa pui si sunca si le lasi sa se caleasca inca un pic, intr-un bol bati cateva oua(depinde cate paste ai) sa zicem3 oua pui smantana si parmezan(sau cascaval ras)si le mai bati putin.Iei pastele le pui in tigaie peste ceapa si sunca iar peste paste torni compozitia din bol, te ''inarmezi'' cu doua furculite si intorci pastele pana oul cu samantana sau facut(sa nu fie moale). Le servesti calde daca vrei poti sa iti mai razi putin cascaval dupa, pe ele. pofta mare!
RuxRuxi0843 întreabă:
FataIntenisi1342 întreabă: