| GrepolisKing a întrebat:

Care este cea mai usor de facut prajitura
Dau

Răspuns Câştigător
| SoniaMihaela a răspuns:

Chec! 4 oua, o cana de lapte, o cana de ulei (200 ml), 1 plic de praf de copt, faina dupa ochi, cat sa fie aluatul mai gros putin decat ala de clatite. se bat ouale cu zaharul pana ce zaharul se dizolva.adaugi laptele si uleiul, praful de copt si apoi faina.adaugi treptat si mesteci.se unge tava cu margarina, apoi tapetezi cu faina.se adauga jumatate din aluat, apoi 3 lingutite de cacao, apoi restul aluatului.lasi la cuptor 20-30 min la 180 de grade. la sfarsit, ca sa probezi daca aluatul e copt, poti intepa cu o scobitoare. daca nu ramane nimic pe ea, e gata happy pofta mare!

2 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Prajitura de mere sau clatitele.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Buna!
PRAJITURA CU PRUNE SI BLAT DIN SMANTANA
Ingrediente:
1 kg. prune
400 g. smantana sau 200 g. smantana+200 g. iaurt
320 g. faina
300 g. zahar pudra
1 pliculet praf de copt (10 g.)
3 oua mari
un praf de sare

Preparare:
Se spala prunele; se scot samburii si se taie in jumatate.
Se amesteca smantana cu 200 g. zahar pudra si se adauga treptat ouale si faina amestecata cu praful de copt (ambele cernute)
Se toarna compozitia intr-o tava (de aragaz) unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
Se aseaza jumatatile de prune peste aluatul din tava si se da prajitura la cuptor preincalzit cca. 35 de minute, la foc potrivit (180 grade C)
Cand e gata, se pudreaza cu restul de zahar pudra (100 g.) si se taie bucati.Se poate servi simpla sau cu frisca batuta ori inghetata.
Si de ce nu, presarata fara mila cu praf de scortisoara.

SAU


CHEC SIMPLU
Ingrediente:
2 oua
1 cana zahar
1/2 cana lapte
1/2 cana ulei
2 cani faina
1 plic praf de copt (10 g.)
2, 3 linguri cacao, pentru efectul marmorat
Se sparg ouale, intregi si se adauga zaharul.
Se mixeaza putin.Se adauga laptele si uleiul, faina cu praful de copt, cernute.Se toarna apoi aluatul in forma de chec, lasand putin aluat deoparte pentru a-l amesteca cu cacao ( doua, trei linguri). Compozitia de cacao se toarna in mijloc.Se da la cuptor pentru cca. 35-40 de minute.Se pudreaza cu zahar praf, se feliaza si se serveste.
Te pup!