anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este denumirea actuala sub care gasesc pe internet reteta prajiturii de cofetarie buturuga[nu a tortului buturuga care este sub forma de ciot taiat din copac si nici la care scrie in paranteza[Marea Britanie]ci a prajiturii de cofetarie Buturuga care este sub forma de dreptunghi, este de culoare galbena iar deasupra are fasii ondulatorii tot galbene ca si culoarea prajiturii/

1 răspuns:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Ingrediente:
225 gr unt
360 lapte praf
6 linguri cacao
1 fiola esenta de rom
1/2 fiola esenta de vanilie
300 gr zahar
150 ml apa
Mod de preparare: Se pune int-o craticioara 50 ml apa cu 100 gr zahar si se pune pe foc.
Cand zaharul s-a topit se adauga 75 gr unt.
Cand untul s-a topit se adauga 3 linguri cacao si 1/2 fiola esenta de rom. Se ia de pe foc si se adauga 130 gr lapte praf.
Se pune intr-o tava mica si se lasa la racit 10 minute, timp in care se prepara ciocolata alba.
Se pune pe foc la fel ca la cea neagra, apa cu zaharul, cand s-a topit zaharul se adauga untul si esenta de vanilie. Se ia de pe foc si se adauga 100 gr lapte praf.
Se toarna peste ciocolata neagra din tava si se lasa la racit pana se face a doua portie de ciocolata neagra la fel ca si prima.
Se toarna aceasta peste ciocolata alba si se lasa sa se raceasca.
Daca vreti sa faceti o tava cat una normala de prajitura, dublati portiile