anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Care este desertul vostru preferat ?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Prajiturile facute in casa, cu crema fiarta pe abur si insiropate. happy Prefer crema de ciocolata insa imi place si crema de nuca cu esenta de rom si cea de lamaie.

| AllinaDaniella a răspuns (pentru anonim_4396):

Suna delicios.

| anonim_4396 explică (pentru AllinaDaniella):

Chiar este. Si cand te gandesti ca timpul de consumare al delicateselor este invers proportional cu timpul de preparare al lor. Am reteta buuuna din caietul de prajituri care a fost al mamei mele (mama mea fiin moarta de 20 de ani). Este foarte grea, iti cere timp, nervi, dadr iti lasa gura apa si sti se topeste in gura laughing Daca esti interesata ti-o scriu. happy

Da,chiar te rog. Si eu ador sa fac prajituri de casa, mai ales daca au la baza ciocolata.

| anonim_4396 explică (pentru AllinaDaniella):

Asta nu are ciocolata la baza, dar e traznet!
Deci: ai nevoie de timp, nervilaughing, zahar, faina, 16 oua, un pachet de unt sau margarina, o lamaie cu coaja groasa, eventual zahar vanilinat pentru crema.
Din 8 oua faci un blat obisnuit de tort si il coci doar pe jumatate. Pui in el si coaja rasa de lamaie. (daca iti place. Sau de portocale)
Celelalte 8 oua. Separi albusurile de galbenusuri, si din galbenusuri faci o crema pe abur. 8 galbenusuri, 8 linguri de zahar, o lingura de apa.(daca vrei, pui si zahar vanilinat). La final, adaugi pachetul de unt, si o lasi deoparte.
Cele 8 albusuri le separi astfel. 4 si 4. Din 4 albusuri, 5 linguri de zahar bati o bezea tare. Pui in ea o lingura sau 2 de sirop roz sau putin colorant alimentar roz, astfel incat sa aiba bezeaua culoare roz. Scoti blatul copt pe jumatate, pui bezeaua roz si dai din nou la cuptor pana se face o mica crusta deasupra bezelei. Celelalte 4 albusuri, cu 5 linguri de zahar si 3 de cacao, le bati bine. Alta bezea, dar cu cacao, adica, maro. Cand bezeaua roz a prins crusta, scoti blatul, pui peste bezeaua maro si mai dai la cuptor pana face din nou crusta. Cand are crusta o scoti si o lasi la racit. Peste ele pui crema din galbenusuri si deasupra ori glazura de cacao, ori ciocolata rasa din abundenta, pe razatoarea mica. O sa ai o prajutura foarte aspectuoasa, multicolora si extrem de delicioasa.
Daca nu intelegi ceva din ce am scris, imi spui si revin cu lamuriri. happy Pofta buna si distractie placuta! Sa ne spui cum a fostwinking

De unde pot cumpara colorant alimentar roz? In supermarket?

14 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Un cocktail din măr, morcov, sfeclă roșie, semințe de in și brânză dulce slabă.
Pa, pa.

| reteteculinare a răspuns:

Cu siguranta papanasi - uite aici reteta - http://www.aretete.com/2011/10/papanasi.html (daca te intereseaza)

| morningstar a răspuns:

Tiramisu.

| ralucaralu a răspuns:

Depinde. Nu am un desert preferat, imi place ciocolata, inghetata, fructele...

| UnleashedPsycho a răspuns:

Prăjiturile făcute de bunica.
Sayonara!

| vreau1alint a răspuns:

Negresa cu ciocolata a matusii.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Sahara.

| sporu a răspuns:

Nutella pe paine

Întrebări similare