Http://ro.wikipedia.org/wiki/Cabernet_Sauvignon
http://en.wikipedia.org/wiki/Merlot
cabernetul sauvignon are cea mai mare raspandire dintre vinuri, merlotul este al doilea, Cabernet Sauvignon este mai bun dupa o perioada de imbatranire, maturare, merlot se consuma mai repede, nu necesita o imbatranire indelungata, la gust
Când este gustat, Cabernet Sauvignon poate avea vioiciune şi chiar o tentă de opulenţă, deşi de obicei încheie cu o astringenţă fermă. Aromele cel mai des menţionate de degustători sunt:
* Fruct: stafidă neagră, afină, cireaşă neagră
* Stejar (uşor): vanilie, cocos, lemn dulce
* Vegetal: ardei gras verde, sparanghel, măslină verde
* Stejar (dur): stejar, fum, pâine prăjită, smoală
* Condimentat: ghimbir, ardei iute verde, ardei iute roşu
* Vârstnic: cedru, tabac, mosc, ciupercă, pământ, piele
Some of the fruit notes commonly associated with Merlot include cassis, black and red cherries, blackberry, blueberry, boysenberry, mulberry, ollalieberry and plum. Vegetable and earthy notes include black and green olives, cola nut, bell pepper, fennel, humus, leather, mushrooms, rhubarb and tobacco. Floral and herbal notes commonly associated with Merlot include green and black tea, eucalyptus, laurel, mint, oregano, pine, rosemary, sage, sarsaparilla and thyme
gusta si tu ca sa te lamuresti :)