Sampania este produsa din soiurile de struguri negri Pinot Noir, Pinot Meunier si albi Chardonnay, cultivate in solurile calcaroase ale regiunii Champagne, din nord-estul Frantei.
Numai vinul produs in aceste podgorii poate fi numit "Champagne", fiind singura zona din lume care intruneste combinatia perfecta intre conditiile climatice si cele geologice.
Vinurile spumante produse in alte parti ale lumii, folosind aceleasi soiuri de struguri si aceeasi tehnologie de fabricatie, pot fi identificate dupa mentiunea inscrisa pe eticheta: "preparat dupa metoda champenoise".
Nu intotdeauna. Vinul spumant "fermentat in sticla" (adica dupa metoda champenoise) este produs respectand aceeasi tehnologie ca si la sampanie; vinurile spumante scumpe sunt la fel de gustoase, uneori chiar mai gustoase decat sampania propriu-zisa. Vinurile spumante mai ieftine sunt produse din struguri de calitate inferioara, iar fermentatia are loc in recipiente uriase si nu in sticle. Pe treapta cea mai de jos a ofertei de piata se situeaza vinurile spumoase carora li se adauga bioxid de carbon, pentru a deveni efervescente.
SEKT-este un suc dulce cu gust de soc, foarte acidulat si cu ceva procente de alcool
Martini Prosecco este un vin sec, usor acidulat, facut din struguri Prosecco, aflati numai in regiunea Veneto din Italia.Italienii il numesc "frizzante" pentru ca are o usoara efervescenta si aciditate. Martini Prosecco insoteste in mod ideal o masa sau un aperitiv.Gustul delicat, echilibrat de fructe cu urme de mar, piersica si vanilie fac ca acest vin sa fie potrivit pentru antreuri si gustari.
Vinul spumant, sektul si prosseccoul sunt acelasi lucru. Sampania este facuta doar de francezi.
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: