Aham si te astepti sa credem ca n-ai copiat-o de pe net?! am vazut-o si eu, stai linistita
Legume, branzeturi si paine dimineata, dupa masa o ciorba cu legume fara carne si noaptea pizza sau legume cu paine.
Heyo!
Eu nu sunt vegetariana, dar am o prietena foarte aproapiata care este vegetariana de cand se stie ( a crescut intr-o familie de lacto-vegetarieni mai exact ). Inainte de a-ti scrie acest raspuns am vorbit cu ea pe mess, si am intrebat-o ce a mancat azi. Uite ce mi-a raspuns :
Mic Dejun : Un bol cu fulgi de ovaz cu lapte de soia si zmeura proaspata.
Gustare : un mar
Pranz : Salata mediteraneana cu fasole rosie
Gustare : doua portocale ( e complet innebunita dupa portocale, numai suc de portocale bea ).
Cina : Salata de vara
I-am cerut si retetele asa ca, uita-te mai jos :
Fulgi de ovaz cu lapte de soia :
Ingrediente
200 g fulgi de ovaz,
500 ml lapte de soia,
50 g stafide, sau nuci, sau orice altceva ti se pare tie ca merge cu fulgii de ovaz
fructe proaspete de sezon
Mod de preparare
Fulgii de ovaz se fierb 1 min in laptele de soia amestecandu-se bine. Se ia vasul de pe foc si se pun in farfurii, intinzandu-se in strat uniform. Deasupra se presara stafidele, alunele si fructele proaspete taiate marunt.
Salata mediteraneana cu fasole rosie :
Salata mediteraneana cu fasole rosie
Ingrediente :
1 cutie cu fasole rosie
1 rosie mare, feliata
1/2 ardei gras verde sau rosu, feliat
1 ceapa mica, taiata marunt
1 graunte de usturoi, maruntit
1 lingurita patrunjel, tocat marunt
2 linguri cu ulei de masline
zeama de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Amesteca intr-un bol fasolea, rosia, ardeiul, ceapa si usturoiul. Amesteca uleiul cu zeama de lamaie si toarna-l peste salata. Presara patrunjelul tocat.
Salata de vara :
Ingrediente :
2-3 rosii
1-2 castraveti
1 ardei gras
cateva frunze de salata verde
3-4 fire de ceapa verde sau o jumatate de ceapa rosie
patrunjel verde
telema sarata sau nesarata/branza de vaca
Mod de preparare :
Legumele se spala, se indeparteaza coaja, unde este cazul, si se taie cuburi sau cum iti place tie mai mult, poate chiau julien. Se adauga cam 2 linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie si sare daca este cazul (daca alegi sa folosesti telemea sarata nu e neaparat cazul, dat fiind ca branza este sarata ).
Sper ca te-am ajutat!
Ca si gustari, prietena mea se mai delecteaza cu batoane de cereale cu alune, alune caju, batoane cu zmeura, capsuni, si multe multe fructe.
Pa, pa!
Eu n`am copiat`o de pe net.
Pentru ca nu eu am mancat asta. Eu nu sunt vegetariana, si in plus, eu am intrebat ce a mancat, daca a luat retetele de pe net, nu e treaba mea
Eu nu stiu retete vegetariene de aceea am intrebat. Poti sa mananci si mancaruri gatite dupa o reteta de pe net, parerea mea. Pa-pa
Aham si te astepti sa credem ca n-ai copiat-o de pe net?! am vazut-o si eu, stai linistita
Ar trebuii sa primesti un raspuns de la un medic specializat si nu de la alti vegetarieni deoarece nu este asa simplu. Fiecare e diferit si are nevoie de alta nutritie.
Eu am mancat un ceai cu niste chiftele din legume cu paine si o banana de dimineata, la pranz mancare de spanac si o felie de pepene iar diseara o sa mananc o ciorba de fasole cred un ardei copt si o chiftea si asa pantre am mai mancat cate o placinta cu merge
poechce întreabă: