Buna!
uite aici o reteta de cozonac:
http://gourmandine.ro/retete-aluaturi-dulci/cozonac/
Secretul? fa-l cu dragoste!
Sall. Toata lumea stie sa faca cozonaci. Secretul consta in faina. Restul se stie. Pa!
Ingrediente de calitate - in special faina, ceva rabdare la framantat, asta daca nu ai masina de facut paine si, bineinteles, o reteta buna pe care s-o respecti intocmai.;) Uite o reteta faina, pas cu pas: http://www.retetecalamama.ro/2009/03/cozonac-impletit.html
Buna! pe langa materiile prime de calitate, totul trebui sa fie caldut, multa rabdare,mult devotament,atentie multa la framantat, sa nu il faci prea dulce exagerat ca nu mai creste, sa fie cald locul unde creste aluatul, sa fie incalzit cuptorul inainte de ai baga la copt, si multa atentie la procesul de coacere...si pofta buna
Sa-l dai o data "inapoi" si sa pui o cescuta cu apa in cuptor pe tot timpul coacerii.Cozonacul are nevoie de vapor pentru a creste pufos. Daca il dai o data inapoi, asta inseamna sa lasi coca sa creasca si sa o framanti usor inca o data, o sa cresca dublu si pufos.Toate produsele care sunt facute cu drojdie au nevoie de vapor pentru a creste. Temperatura este foarte importanta, dar prea multa caldura la crescut strica, poate da inapoi cand il bagi la cuptor.Cuptorul sa fie preincalzit cu o jumatate de ora inaintea coacerii, pentru a creste uniform.De preferat sa amesteci doua tipuri de faina, cea 000 si una normala. Faina 000 ajuta sa creasca si bulele de aer din coca nu se "rup" pentru ca are mai mult gluten, ceea ce o face mai elastica si poate suporta greutatea cozonacului, numai ca asta cere putin mai mult lichid decat o faina normala.
acidickiddo întreabă:
anonim_4396 întreabă: