| Gustos.ro a întrebat:

Care este trucul dumneavoastra pentru a face cele mai bune muraturi?

16 răspunsuri:
constantaproca
| constantaproca a răspuns:

Folosesc Pikant Fix, iute sau dulce acrisor, dupa preferinta.Se pregateste rapid si muraturile sunt garantate.La gogosari si castraveti mai poti adauga zahar sau miere dupa gust, rondele de morcov, ceapa, hrean, la muraturi ce iti place.Atentie,pachetele contin sare, cititi instructiunile de pe plic cu atentie.

daniela
| daniela a răspuns:

Pai ingeneral micile secrete nu se spun ca doar de accea sunt secrete... pune suflet si imaginatie in tot ceea ce faci si sigur va iesi bine totul. Nu uita ca prezentarea conteaza foarte mult

| etudor a răspuns:

VREAU sa va spun ca de cand a aparut plicul PICANT FIangryIUTE SI DULCE-ACRISOR ) dela dr. oetkerfac cele mai grozave muraturi.Combin un plic "iute" cu un plic"dulce-acrisor"pentru orice fel de muraturi, respect cu rigurozitate indicatiile de pe plic si ies niste muraturi demne de invidiat de catre orice specialist in domeniu! Tin sa va spun ca, daca desfaceti un borcan, poti manca din el si 2 luni ca nu isi schimba gustul(vb de borcane mari de 10-15l.)Deasemeni tin in camara, fara niciun fel de risc de alterare peste 2 ani. Fapt probat de mine.Am pus :muraturi asortate, gogosari, gogonele, ardei umpluti., conopida si ardei kapia
SA auzim numai de bine! nicolescuelena@yahoo.com

| Sara a răspuns:

Miere de albine, sau o lingurita de zahar!

| fabiola a răspuns:

Adaug si miere in saramura!

| simina a răspuns:

Le pun asortate intr-un butoi(castraveti, conopida, gogonele, sfecla rosie, pepeni, gutui, telina radacina si frunze, doi-trei ardei iuti, usturoi, marar)Secretul este ca trebuie puse 2 linguri cu sare grunjoasa la 1 l apa si suflat cu o teava de plastic timp de 5 zile in butoi.La gogosarii taiati in sferturi se pune sare si zahar si se lasa 2 zile sa iasa sucul dupa care se fierbe cu otet, miere, foi de dafin si piper.

| yoannah a răspuns:

O pun pe mama sa fac muraturilelaughing
si ies drooling extraordinar de bunedrooling

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Soacra.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Folosesc numai apa de izvor ( fantana).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Muraturi asortate, ardei cornul capri, gogonele, marcovi, telina frunze si radacina, hrean, sfecla rosie, varza rosie sau alba taiata in patru sau in opt depinde de marime, conopida, foi de dafin, piper si seminte de mustar; toate se aseaza in straturi in bidon sau borcan se umple cu apa pentru a masura cantitatea de lichid pe care o cuprinde apoi pentru. fiecare 6 litri apa se adauga 1 l otet, iar pentru fiecare litru de lichid se adauga 2 linguri cu sare, 2 linguri cu zahar si 7 pachete de conservant. Toate se amesteca reci si se toarna peste muraturile asortate. Pofta buna

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Folosesc frunze de visin, hrean si seminte de mustar, maciulii de marar si alte mirodenii.toata saramura o pun fierbinte peste mura12turi si nu le mai vantur.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Daca vreti ca muraturile sa fie acre si nu prea sarate, adaugati o bucata de paine

| cutache a răspuns:

Folosesti mirodenii parfumate si conservanti

| danyyyel a răspuns:

Pai... e secret de familie .incearca diferite conbinatii in final vei gasi gustul optimbig grin

| eleonorr a răspuns:

Salut, pai eu de fiecare data pun o lingura de zahar la 600 ml si pun pikant fix. sper sa fie de folos. pop

| alexandramiha a răspuns:

Surse naturale fara conservanti, s-au ceva chimic!

Întrebări similare