Cea mai simpla prajitura de facut este Raffaello pentru ca nu are nevoie de coacere si e super buna! Reteta o gasesti pe net! Pofta buna!
Intra pe http://blog-feminin.blogspot.com/2010/02/categoria-retete-culinare.html sau pe http://blog-feminin.blogspot.com/2009/08/retete-cu-putine-calorii.html si gasesti multe retete mie mi-au fost de folos
Daca esti fan/a prajiturilor cu fructe, iti dau cateva retete.
Prajitura cu visine :
Ingrediente
Aluat
110 gr unt la temperatura camerei
200 gr zahar
300 gr faina
2 lingurite praf de copt
1 varf cutit sare
2 oua
1 esenta vanilie
150 ml lapte
Umplutura
400 gr visine prospete (350 gr daca sunt congelate)
2 lingurite amidon (sau faina)
1/2 lingurita ghimbir pudra
Crusta
100 gr faina
60 gr zahar brun
150 gr unt
1 lingurita scortisoara
Preparare
1. Scoateti samburii din visine. Pudrati-le cu ghimbir si apoi cu amidon.
2. Pentru crusta: amestecati toate ingredientele cu mana pana se omogenizeaza totul.
3. Pentru aluat: frecati cu mixerul untul cu zahar, apoi adaugati ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Adaugati vanilia, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea si la sfarsit incorporati laptele. Veti obtine un aluat consistent.
4. Intr-o tava rotunda de diametru 26cm puneti hartie de copt si apoi ungeti-o cu unt, inclusiv pe margini.
5. Puneti in tava jumatate din aluat, presarati apoi visinele pe toata suprafata, turnati restul de aluat. Deasupra presarati crusta sub forma de firimituri care sa acopere toata prajitura.
6. Dati la cuptor la 190C pentru 35-40 minute.
*sper sa-ti placa. e prajitura ca la mama acasa asta o prepar si eu *
Mai poti face si chec
Ingrediente:
250 gr zahar, 5 linguri apa, 4 oua, 1 praf de sare, 5 linguri de ulei, 200 gr faina, o lingura (15 gr) cacao, zahar vanilat si nuca de cocos pentru presarat peste chec
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Separat se face un sirop din 250 gr zahar si 5 linguri de apa si se da in clocot. Siropul asa fierbinte se toarna treptat peste albusurile batute spuma, amestecandu-se continuu. Se adauga galbenusurile unul cite unul, apoi cele 5 linguri de ulei ( una cite una) si faina in ploaie. Se toarna in forma de chec ( daca se foloseste hartie de copt, direct, daca nu, se unge forma si se presara cu faina sau cacao). Se adauga umplutura data prin faina. Intr-un bol se amesteca 1 lingura de cacao cu putina apa si se toarna peste chec. Se baga la cuptor (care trebuie sa fie deja incalzit la 150 grade) si se coace pentru 40 de minute, pana cind o scobitoare introdusa in mijlocul checului iese curata. Cind este gata, se presara cu zahar vanilat si nuca de cocos.
*Ador aceasta reteta sunt innebunita dupa chec *
- Daca mai vrei retete, da-mi un msg. priv -
Incearca http://www.prajituri.net si o sa gasesti multe retete de prajituri simple si nu numai...
Daisy_9886 întreabă:
katy întreabă:
DaciaRomania întreabă: