Din punct de vedere nutritional, laptele de soia este mai sarac decat laptele de vaca, proteinele fiind mai slabe," explica specialistul. Spre deosebire de laptele de origine animala, laptele vegetal nu contine cazeina, grasimi animale sau lactoza, "ci grasimi de origine vegetala, nesaturate si zaharuri flatulente care trebuie eliminate in timpul procesului de fabricare al laptelui. Si contine aceeasi cantitate de calciu dar nu se compara cu cel de origine animala. Nu vreau funda, vreau de un prost (cui)
Laptele din soia contine destul de putin calciu (9, 8 mg la 250 ml) spre deosebire de laptele de vaca ce contine aproximativ 300 mg calciu la 250 ml. Avantajul laptelui de soia este acela ca mineralul (calciul) se absoarbe mult mai bine de organism decat calciul din laptele de vaca. La capitolul proteina, laptele de soia contine o cantit mai mica de proteina decat cel de vaca.Ai aici un sfat privitor la consumul laptelui vegetal si a celui animal pe care-l consider f. bun : http://www.irinareisler.ro/2010/03/09/laptele-de-soia-vs-laptele-de-vaca/
Incearca laptele degresat. eu de obicei asta folosesc...bafta si succes... fundiii?
Din cate stiu eu soia nu contine calciu asa ca bautura de soia este imbunatatita cu calciu, deci din punct de vedere al aportului de calciu pe cale naturala, este de ales laptele de vaca/capra. In privinta grasimii, aici este de ales laptele degresat, chiar si cel cu 0.1% grasime.
Sper ca ti-am putut fi de folos!
cristianosm întreabă:
anonim_4396 întreabă: