blonda_suprema
| blonda_suprema a întrebat:

Care masline sunt mai naturale si mai bine de consumat, cele sarate sau cele nesarate? Stie cineva cum se conserva maslinele si in ce?

Răspuns Câştigător
| husni a răspuns:

Pun in fiecare an in jur de 20 kg masline, verzi, la murat.
Cele negre nu stiu sa le pun.
Cele verzi le fac asa:dupa ce le cumpar trebuie zdrobite(cu niste sare, sa nu alunece); dupa aceea le spal bine; le pun intr-un vas, acoperite cu apa. Apa sa treaca peste ele. Le las asa in jur de 80 ore, schimbind apa la fiecare 12 ore. Dupa cam 80 ore se arunca apa; se face asta pentru a scoate ceva din amarala maslinelor.

Maslinele se amesteca cu bucati de lamiie si ardei iute(la 1 kg masline se pun in jur de 2 ardei iuti, taiati dupa preferinta si o lamiie, taiata cam in 12 bucati); se amesteca bine, se pun in borcane nu f. mari, se acopera cu o saramura facuta:la1 litru apa se pune100 grame sare.
Peste masline +saramura se pun niste lemnisoare(ca sa nu iasa maslinele deasupra); se pune niste ulei de masline(face un strat izolator), se pune capacul, dar nu se inchide; dupa 2 zile, daca mai e nevoie de saramura se pune, apoi se inchid ermetic borcanele si se pun in camara.Am uitat sa spun:cind se pun maslinele in borcane, se lasa cam 7-8 cm din borcan neumplut; uneori maslinele se umfla cu saramura.
Sper ca am fost inteleasa si de ajutor.
Daca nu vrei sa muncesti atita, cumpara-le gata murate!

3 răspunsuri:
rroxi44
| rroxi44 a răspuns:

Maslinele, sunt si ele fructe ca oricare altele si sunt in doua culori: verzi, adica necoapte, si negre, adica coapte. Fructele crude trebuie puse in saramura ca altfel nu sunt bune, sunt fade. Deci masline verzi nesarate nu o sa gasesti. Ele trebuie tinute la desarat, eventual, daca nu poti manca sarat. Mai sunt si maslinele innegrite artificial.
Ca sa recunosti maslinele negre de calitate (culese coapte) fi atent la cum arata.
-maslinele nu trebuie sa fie toate de aceeasi culoare, negru uniform
-culoarea nu trebuie sa fie negru ci maro, gri, violet
-daca la ingrediente e prezent gluconat inseamna ca maslinele au fost oxidate artificial sau oricum s-a incercat uniformizarea culorii
-pulpa trebuie sa fie mai moale, din acest motiv nu li se poate scoate samburele cu masina. Toate maslinele negre fara sambure sunt de fapt masline oxidate.
-aspectul cu riduri spune ca maslinele erau mature si au fost tinute si la uscat. La fructele mature aspectul lasa sa se vada ca maslinele au fost presate unele peste altele in bidoane.
-evita fructele bine umflate si tari. ca sa aiba acest aspect trebuiau culese crude.
- pe langa toate astea este vorba despre gust. Pe langa sare ele trebuie sa aiba gust de masline... Din pacate unele masline de la noi sunt doar foarte sarate
Sper ca te-am putut ajuta

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cele nesarate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Maslinele negre se conserva in sare de bucatarie(fina)...se acopera vasul cu un prosop si din cand in cand se amesteca cu o lingura de lemn pentru ca sarea sa ajunga peste tot.se lasa asa, pana cand maslinele lasa apa(se inmoaie) si dispare gustul amar. dupa cateva zile, se pune apa si se clatesc bine de tot si se mai tin 2 zile in putina apa.eu pun in apa si 2-3 coji de portocala si 4 catei de usturoi pentru. ca ii da un gust bun...cand sunt gata, se pun in borcane cu ulei de masline, putina sare si un catel de ustuoi.sunt foarte bune!

Întrebări similare