Nu exista paine-paine de cumparat. Daca vrei paine adevarata cumpara un cuptor de facut paine si vei manca cea mai buna paine permanent. Eu am facut-o si sunt foarte multumit. Cea mai buna paine am obtinut-o dupa ce am cumparat niste grau si l-am macinat la o moara care i-ti dadea faina din graul tau. Am cumparat si faina integrala de secara si pun cate o lingura la o paine mica. Aceasta este paine graham adevarata. Prima data am incercat sa fac rost de faina de secara de la o fabrica de paine care facea cea mai buna paine graham din oras. Nici nu auzisera de asa ceva. Ca sa iasa mai neagra puneau paine veche retrasa dupa piata, uscata si macinata. Pofta mare. Titi
Daca este sa compari insa valoarea nutritiva a painii albe sau a painii negre, aleage-o pe cea neagra! mai multe vitamine, mai multe fibre. Dar vezi sa fie neagra de la faina, nu de la aditivi! daca pe eticheta scrie: boabe de secară măcinate, făină de secară, făină de gr�u, apă, sare, drojdie şi diferite seminţe: de floarea soarelui etc. este in regula! S-ar putea sa aiba mai multe calorii din cauza semintelor, dar mai bine mai putin si de calitate. Ea nu conţine: aditivi alimentari de sinteză (emulgatori, amelioratori, �ndulcitori, conservanţi, af�nători, etc.) Dar daca scrie: făină albă de gr�u, făină graham, apă, drojdie, grăsimi vegetale hidrogenate, gluten, sare iodată, făină de soia (?!), emulgator (stearoil-2 lactilat de sodiu) (?!), conservanţi (acid sorbic, propionat de calciu) (?!), aromă (?!), antioxidant (acid ascorbic) (?!), enzime (?!)...culoarea e cam "contrafacuta". Si in plus nu vei gasi paine neagra facuta corect in care sa intre degetul...Iti doresc succes la cumpraturi, pentru ca o sa ai de cautat! incearca la supermarketuri, unde vei avea de citit muuulte etichete!
Cea mai buna paine este aceea pe care sa nu o mananci.Toata paine contine ingrediente precum amidon care nu sunt chiar asa de benefice.
Stiu ca toti mancam paine... dar ar fi mai bine sa o inlocuim cu altceva.
Eu de vreun an mananc paine cu fibra care este mult mai sanatoasa decat cea alba.
Painea integrala si painea graham sunt cele mai sanatoase. Faina folosita contine si tarate.
Ferestete de painea care are afanatori artificiali.
CEA MAI BUNA PAINE ESTE CEA FACUTA IN CASA DIN FAINA, DROJDIE, SARE SI APA. DUPA PREFERINTE, SE POT PUNE SEMINTE DE; IN, DOVLEAC SAU FLOAREA SOARELUI SI TARATE. EU O FRAMANT ASA IN MASINA DE FACUT PAINE SI CAND E CRESCUTA O TRANSFER INTR- O TAVA DE CHEK SI O COC IN CUPTOR, E MULT MAI BUNA! LA 1/2 KG. FAINA, SE PUNE 0, 300 ML. APA, 1LT.SARE,1LT.TARATE,25 GR. DROJDIE. E SUPER, MERITA SA INCERCATI. EU O FAC ASA DE 5 ANI, TOT LA 3 ZILE. POFTA BUNA!
imihaistoian întreabă:
qwerty1337 întreabă:
anonim_4396 întreabă: