Sanatoase sunt amandoua, doar sa stim noi ce calitati au.
Spre exemplu, mararul stimuleaza digestia, calmeaza spasmele, balonarile si durerile abdominale provocate de gastrita sau colite, regleza ciclului menstrual, remediaza amenorea. Ajuta la cresterea armonioasa a sanilor (tinctura de marar), la cresterea secretiei de lapte la femeile care alapteaza, la sporirea tonusului general, la remedierea frigiditatii sau chiar la dezinhibarea in plan erotic (semintele de marar).
Patrunjelul este bogat in vitamina C, fier si fluor. Patrunjelul echilibreaza si stimuleaza energia organelor, imunatatindu-le capacitatea de asimilare si utilizare a nutrientilor, contribuie la fortificarea sistemului imunitar, este antianemic si antitumoral, contribuie la ameliorarea durerilor care prevestesc afectiuni cardiace si la insanatosire in cazurile de insuficienta cardiaca, ajuta la dizolvarea calculilor renali si nu in ultimul rand, se foloseste in curele de slabire.
Daca mararul si patrunjelul se iau la intrecere in calitati si virtuti terapeutice, castigator iese patrunjelul.
Amindoua sunt si gustoase si sanatoase nu poti face diferenta intre ele iar daca sunt si in stare proaspata cu atit mai bine.sa nu uitam faptul ca se fac si tincturi din aceste plante si sunt folosite pentru diferite boli.