| papushikroz a întrebat:

Care stie o reteta de ardei cu morcovi si rosii la borcan?

Răspuns Câştigător
| Elena1234456 a răspuns:

Ghiveci de morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras si fasole verde



Ingrediente
Se aleg in cantitati egale de:
- morcovi,
- vinete,
- dovlecei,
- ardei gras,
- fasole verde,
- suc de rosii.


Mod de preparare
Se spala fiecare leguma separat si se curata. Morcovii, vinetele si dovleceii se taie in rondele, ardeiul gras in felii mici si se prajesc pe rand in ulei fierbinte pana capata o culoare deschisa (devin albicioase). Se opareste fasolea spalata si se da in clocot 10 minute. La urma, in grasimea ramasa in vas, se calesc 4 cepe mari, peste care se pune sa clocoteasca 10 minute sucul obtinut din 2-3 kg de rosii. In fiecare borcan (de 400 ml), se adauga 3 rondele de vinete, 6 de morcov, 3 de dovlecei, 2 linguri de fasole oparita, o lingura de ardei prajit, 2 felii de rosii, o lingurita de ceapa calita si o lingurita de verdeata.

Se presara usor cu lingura si se completeaza sucul in fiecare borcan. Deasupra, se pun cate 2 masline. Se leaga cu celofan si se sterilizeaza borcanele pe baie de aburi, lasandu-le sa fiarba cu clocote mici 30 de minute.


Incearca asta happy

1 răspuns:
| M4RK a răspuns:

Ingrediente: Se aleg in cantitati egale morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras, fasole verde, suc de rosii.-http://www.eculinar.ro/reteta/? 329

Mod de preparare: Se spala fiecare leguma separat si se curata. Morcovii, vinetele si dovleceii se taie in rondele, ardeiul gras in felii mici si se prajesc pe rind in ulei fierbinte pina capata o culoare deschisa (devin albicioase). Se opareste fasolea spalata si se da in clocot 10 minute. La urma, in grasimea ramasa in vas, se calesc 4 cepe mari, peste care se pune sa clocoteasca 10 minute sucul obtinut din 2-3 kg de rosii. In fiecare borcan (de 400 ml), se adauga 3 rondele de vinete, 6 de morcov, 3 de dovlecei, 2 linguri de fasole oparita, o lingura de ardei prajit, 2 felii de rosii, o lingurita de ceapa calita si o lingurita de verdeata. Se presara usor cu lingura si se completeaza sucul in fiecare borcan. Deasupra, se pun cite 2 masline. Se leaga cu celofan si se sterilizeaza borcanele pe baie de aburi, lasindu-le sa fiarba cu clocote mici 30 de minute.