400 g piscoturi Savoiardi
250 g crema Mascarpone
4 oua
4 linguri zahar
3 cescute de cafea tare (espresso) fara zahar
cacao pentru ornat
Intr-un bol se amesteca bine galbenusurile de ou cu zaharul pana se deschid la culoare;
Se adauga apoi crema Mascarpone si se omogenizeaza amestecul;
Intr-un bol separat se bat albusurile de ou pana se umfla;
Se toarna albusurile peste amestecul cu mascarpone si se intorc usor cu lingura pana la incorporare;
Nu folositi mixerul pentru ca albusurile se vor lasa;
Piscoturile se inmoaie putin pe ambele parti in cafea (in care se poate turna si putin coniac sau rom pentru un gust mai bun) dupa care se aseaza intr-o tava unul langa altul, fara spatii goale intre ele;
Dupa ce am pus primul strat de piscoturi turnam peste ele o jumatate din crema;
Apoi, punem alt strat de piscoturi, imbibate de asemenea in cafea si deasupra ce a mai ramas din crema;
Se pudreaza din belsug cu cacao, astfel incat sa se formeze un strat uniform, si se lasa la frigider peste noapte.
http://gastronomie.ele.ro/Prajitura_Tiramisu_--r74.html
Uite aici reteta culinara pentru tiramisu - http://invatasigateste.blogspot.com/2011/10/tiramisu-imbatator.html
Buna:-*. Depinde de care vrei. Uite, tiramisu cu ciocolata: http://retete.eva.ro/desert/tiramisu-cu-ciocolata-articol-14796.html sau clasic;)) http://retete.eva.ro/desert/tiramisu-clasic-articol-14795.html.
anonim_4396 întreabă: