| blabla a întrebat:

Care stie reteta de pasca chinezeasca?

Răspuns Câştigător
| sabina a răspuns:

Timp de preparare:
2 h-2 h 30 (complexitate medie)

Ingrediente:
Pentru aluat: 1 pahar (de un sfert) faina
1 ou
1/2 pahar zahar pudra
1/2 pahar lapte
1 pliculet praf de copt
2 linguri cu varf cacao
1/2 pachet margarina(=125 gr)
1 pliculet vanilie, rasatura de lamaie.
Pentru branza: 1/2 kg branza de vaca
2 oua
1/2 pachet margarina
1 pahar zahar
1 pliculet vanilie
rasatura de lamaie
2 linguri faina
Pentru glazura:3 linguri apa, 4 linguri zahar, 2 linguri cacao, 1 lingura margarina

Mod de preparare:
Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza; se adauga cate un pic de faina si lapte(in care se stinge praful de copt), vanilia si rasatura de la o lamaie, dupa care se adauga albusul batut spuma, se amesteca bine si se da deoparte.
Branza se da prin masina de tocat carne si se freaca cu galbenusurile si zaharul; se adauga faina, mirodeniile, margarina topita(dar nu fierbinte) si se omogenizeaza dupa care se adauga albusurile batute spuma.
Din compozitia aluatului se pune in tava unsa si tapetata 3/4 din el; se adauga crema de branza, se niveleaza; se adauga restul de aluat deasupra nivelandu-se.Incercati sa nu umpleti tava pana sus pentru ca pasca sa aiba loc sa creasca. De asemenea puteti turna si coace compotitia intr-o tava mare dreptunghiulara de cuptor, oricum pasca va fi servita taiata frumos. Se baga la cuptor si se tine cca 45 minute, dupa care se lasa o ora la racit in tava.
Pentru glazura se amesteca toate ingredientele, se pun la fiert, se lasa sa se raceasca si se adauga deasupra pastii.
Spor la treaba si pofta buna!

2 răspunsuri:
| J7anine a răspuns:

De cand au chinezii Paste?

| sabina a răspuns:

Crestinismul este prezent si in China.Pe langa budism, islamism & stuff este si catolicismul.