1kg faina
1 cub drojdie proaspata (35g drojdie uscata)
350 ml lapte (eu am pus apa) cald
3 oua
80 g unt(margarina)
100 g zahar
sare
In 50g lapte cald se pune drojdia, 1 lingurita zahar si 1 lingura faina. Se lasa 10 min sa creasca.
Ouale se amesteca cu zaharul, sarea si cu untul topit. Se adauga drojdia, apoi treptat faina cu laptele.
Se lasa o ora la crescut (la cald binenteles). Se intinde o foaie de aproximativ 1 cm si se taie cercuri. Se pune in mijloc umplutura dorita, se ung marginile putin cu lapte si se pune deasupra un alt cerc apasand bine marginile.
Daca le vreti simple lasati foaia mai groasa.
Se mai lasa 5 min pe masa si se prajesc in ulei.
Si ca sa vezi cum vor arata dupa aceasta reteta, click mai jos :x
http://www.culinar.ro/forum/index.php?act=attach&type=post&id=60575
Da reteta ta e superba si foarte bun bravo merti un premiu adriana, aaa chiar mi s-a facut pofta pa
Gogosi pufoase:
Ingrediente
1 kg faina
30 g drojdie de bere instant
250 ml lapte sau apa calduta
3 oua
250 ml lapte sau apa calduta
100 ml ulei
2 linguri de zahar tos
zahar pudra
zahar vanilat, esenta de rom
ulei pentru prajit
sare dupa gust
Mod de preparare
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa sa dospeasca;
Se amesteca ouale cu sarea, zaharul tos, esenta de rom, zaharul vanilat si laptele sau apa calda;
Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia si faina, se framanta adaugandu-se treptat uleiul;
Se unge cu aluatul la suprafata cu ulei si se mai lasa la dospit � ora;
Se intind foi de 0, 5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi, cu un pahar cu gura rotunda;
Se mai lasa 10 minute gogosile sa creasca;
Se incinge uleiul, si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita;
Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe o hartie poroasa, care va mai absorbi din ulei;
Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar vanilat;
Veti obtine o gramada de gogosi, pe unele le puteti gauri si umple cu dulceata
Sursa: gastronomie.ele.ro
500 g faina
25 g drojdie (un cubulet)
150 ml lapte cald
70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie
Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.
Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste.
Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci.
Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald.
Se imparte in 3.
Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita.
Se mai lasa putin pe masa la crescut si de abia apoi se prajesc.
Inainte de a le pune in tigaie le mai aplatizati putin, dar doar putin.
Gogosi pufoase:
Ingrediente
1 kg faina
30 g drojdie de bere instant
250 ml lapte sau apa calduta
3 oua
250 ml lapte sau apa calduta
100 ml ulei
2 linguri de zahar tos
zahar pudra
zahar vanilat, esenta de rom
ulei pentru prajit
sare dupa gust
Mod de preparare
Se dizolva drojdia cu putin lapte caldut, se adauga putin zahar si putina faina si se lasa sa dospeasca;
Se amesteca ouale cu sarea, zaharul tos, esenta de rom, zaharul vanilat si laptele sau apa calda;
Compozitia obtinuta se amesteca cu drojdia si faina, se framanta adaugandu-se treptat uleiul;
Se unge cu aluatul la suprafata cu ulei si se mai lasa la dospit � ora;
Se intind foi de 0, 5 cm grosime si se decupeaza forme de gogosi, cu un pahar cu gura rotunda;
Se mai lasa 10 minute gogosile sa creasca;
Se incinge uleiul, si se pun gogosile pe rand, intorcandu-se pe ambele parti cu furculita;
Dupa ce si-au schimbat culoarea in auriu, se scot cu spumiera, se scurg de ulei si se pun pe o hartie poroasa, care va mai absorbi din ulei;
Se pun apoi pe farfurie si se pudreaza cu zahar vanilat;
Veti obtine o gramada de gogosi, pe unele le puteti gauri si umple cu dulceata.
500 g faina
un cub drojdie
150 ml lapte
7O g zahar
2 oua
30 ml ulei
sare
coaja de la o lamaie
oparesti faina cu laptele, zaharul, doua lingiri faina, dupa ce se racoreste adaugi drojdia dizolvata deja cu putin lapte cald
cand creste adaugi restul ingredientelor(ouale, uleiul, sarea, coaja de la o lamaie restul fainei)apoi lasi ica 40min sa creasca
Pentru a reusi sa faci gogosi ai nevoie de urmatoarele ingrediente:
Faina, un cub de drojdie, 3 linguri zahar tos, un praf de sare, 200 ml lapte, 2-3 oua, 2-3 linguri de ulei, arome.
Mod de preparare
Eu amestec intodeauna drojdia intr-n castron cu lapte caldut.
Intr-un caston mai mai mare ajez faina apoi in mijloc celelelte ingrediente inclusiv drojdia. Se face aluatul ca de paine ( dar nu exagerat de gros, eu nu am cantarit niciodata faina )Se lasa la crescut cam o ora. Se intinde foaie si se taie diferite forme ( daca vrei rotunde cu o cana intorsa iar marginea canii mereu trebuie trecuta prin faina). Eu mai las la crescut gogosile 15-20 de minute si apoi incep sa le prajesc in ulei la temperatura potrivita. Le poti trece prin zahar farin sau tos dupa preferinte. Intodeuna i-ti ies reusite daca le faci cu placere. Pofta buna!
Nu este o reteta speciala, sunt gogosi pur si simplu. Reteta asta o fac de pe vremea cand eram studenta.
Ingrediente:
500 gr faina
5 linguri zahar
2 oua si un galbenus (sau 3 oua mici)
200 ml lapte cald
25 gr drojdie proaspata
un varf de cutit sare
se mai poate pune zahar vanilat (dar atunci se scade din cantitatea de zahar)
Am facut aluatul la masina de paine:
- am pus drojdia, o lingurita de zahar, o lingura de faina si 100 ml de lapte intr-un pahar si le-am lasat sa creasca cam 10-15 min.
- am pus in masina de paine ouale, restul de lapte, sarea
- apoi am pus faina amestecata cu zaharul
peste faina am pus amestecul de drojdie si am dat drumul la programul pentru aluat
- dupa ce masinuta si-a facut treaba, asa arata aluatul:
Am scos aluatul din masina, l-am intins pe masa infainata nu foarte subtire (cam 1 cm grosime), am decupat forme rotunde cu un pahar.
Le-am mai lasat pe masa vreo 15 min.
Se prajesc apoi gogosile in uleiul bine incins, la foc potrivit, pe ambele parti, pana cand se rumenesc. Se scot pe un servet sa se aboarba uleiul, apoi se pudreaza cu zahar pudra.
Se mai pot pune si diverse sosuri (ciocolata, caramel, dulceata) peste ele.
Eu de la un timp navighez pe mai multe site-uri de bucatarit si am gasit reteta asta. Parerea mea este ca aici ai si noroc ca poti pune intrebari daca nu iti iasa. Uite linkul: http://www.culinar.ro/forum/continut/Dulciuri/12300/GOGOSI/
Si ciprian ii raspunde lui Iuliana 21 : Ing;
500 g faina
25 g drojdie (un cubulet)
150 ml lapte cald
70 g zahar
2 oua
15 ml rom
30 ml ulei
sare
vanilie
coaja de la o lamaie
Jumatate din cantitatea de lapte se amesteca cu drojdia si cu faina, apoi se lasa la dospit.
Restul de lapte impreuna cu zaharul, ouale, romul, uleiul, sarea, vanilia si coaja de lamaie se pun intr-o craticioara pe foc. Se amesteca cu telul pana frige putin la deget.
Se amesteca cu drojdia, apoi se pune treptat faina si se framanta bine pana nu se mai lipeste.
Se mai framanta putin cu niste ulei caldut ca la cozonaci.
Se lasa sa creasca vreo 40 minute la cald.
Se imparte in 3.
Se intinde o parte de 1 cm grosime si se taie in forma dorita.
Se mai lasa putin pe masa la crescut si de abia apoi se prajesc.
La sfarsit le-am trecut prin zahar pudra! Pofta buna! - " ce spui te apuci de treaba? - si apropo dupa ce le faci sa ma inviti si pe mine - aceste gogosi se savureaza doar in 2 bafta
nVidiaGeforceGT întreabă:
Simona_8640 întreabă:
LisaJulie întreabă: