spargi un ou sau doua
le bati bine de tot
pui un pic de sare peste ele
esente daca ai un pic pui
apoi pui apa ( sa nu fie rece de la canal, sa aiba temp camerei)
apoi peste pui faina dar cate un pic ca sa nu faca gogoloase si pana devine groasa ca o smantana, da?
apoi pui ulei in tigaie si dupa ce se inginge, scurgi uleiul si pui cu polonicu amestec de clatita. ai inteles?
Pai ar trebui: apa minerala, un ou, faina, sare un varf de cutit, esenta de rom sau de vanilie (douar un sfert din sticluta).
Cum se face: torni apa minerala cam 200ml, intr-un castronas. Apoi pui faina cam 3 linguri, nu rase. Amesteci. Apoi pui oul. Si iar amesteci (cu mixerul la viteza mica, sau cu lingura intr-un singur sens). Pui sarea si esenta. Gusti un pic. Daca nu prea sunt pe placul tau pune niste zahar vanilat. Dupa ce s-a omogenizat, cu un polonic iei usor din compozitie si o pui pe o tigaie unsa cu ulei. Cand vei ca s-a cam "prajit" pe o parte o intorci cu o spatula. Daca vezi ca compozitia este prea subtire mai adauga faina, iar daca e prea groasa adauga apa. Bafta, in bucatarie!
sheila_2840 întreabă:
LisaJulie întreabă: