Nu am una preferata... oricum, imi plac prajiturile care nu sunt exagerat de dulci.
Buna!
Prajitura Negresa, prajitura cu nuca si crema de caise, prajitura cu lamaie, este una care-mi place la nebunie:
PRAJITURA "Pastel de Cuatro Leches"
Uite si reteta:
2 cup (250 ml) faina -aprox 300 gr.
2 lingurite praf de copt
un varf de cutit de sare
6 oua
1 1/4 cup(250 ml) zahar
125 ml lapte
1 lingura esenta de vanilie
1 lingura rom
1 cutie 14 oz. (400 gr) de lapte condensat indulcit
1 cutie 12 oz. (340 gr) lapte evaporat
250 ml frisca lichida
1 cutie/borcan 16 oz. (450 gr) dulce de leche sau crema de lapte sau crema caramel.
Preincalzeste cuptorul la 350 F/175 C. Se unge o tava de 9×13 inch /23×33 cm cu ulei sau unt si se tapeteaza cu faina, fara a lasa exces de faina.
Cerne si amesteca faina, praful de copt si sarea
Albusele se bat spuma.
Se adauga zaharul in 3 reprize, se bate in continuare pana cand este complet incorporat.
Se adauga galbenusele pe rand si se bate in continuare dupa fiecare.
Se incorporeaza treptat faina si laptele, in 3 reprize, amestecand mai incet, cel mai bine cu o paleta, de jos in sus, astfel incat compozitia sa pastreze cat mai mult aer. La sfarsit se amesteca vanilia si romul, apoi se toarna in tava si se da la copt.
Se coace aprox 30 min sau pana cand devine auriu deasupra.
Se lasa cateva minute la racit apoi se impunge cu un cutit pe toata suprafata, cat mai bine.
Intre timp se amesteca bine laptele condensat, laptele evaporat si frisca lichida si cand blatul nu mai e foarte fierbinte, dar inca cald se toarna deasupra.Se lasa la racit cel putin 4 ore dupa care se pune deasupra crema de lapte (dulce de leche) pe care va trebui sa o cumperi.
Te pup!
Prajitura cu crema de ciocolata si menta. Daca pui si o cupa de inghetata peste nu mai am nevoie de nimeni si nimic 24 de h. Doar sa raman singura cu prajiturica mea! A mea!
LisaJulie întreabă: