Nu stiu. ce sa zic/daca ai voie la aragaz e perfect, adica poti face budinca de ciocolata, sau lapte cu paine si cu cacao (e superbestial gustu cum se topeste painean gura), sau iti faci un ceai si dn frigider pui cateva felii de dulceata cu unt... miami cam atat
Păi cumpără plicuri de îngheţată de la Doctor Oetcher, se fac cu ajutorul mixerului şi după ce le laşi câteva ore la frigider, ornează-le cu bucăţi de fructe şi frişcă, vor arăta minunat.
Sau poţi să iei un blat de tort de la magazin şi să-l împodobeşti tot cu cremă de la Doctor Oetcher şi fructe.
Sper că te-am ajutat!
Eu mai fac uneori un tort!
Ai nevoie de:
-un pachet de piscoturi;
-o cutie de frisca "Hulalala" mica (din-aia pe care o prepari tu cu mixerul);
-fructe;
-compot sau suc de fructe FARA acid.
Se prepara:
-Mai intai prepari frisca (ai instuctiunile pe ambalaj). Inmoi piscoturile in compot sau suc FARA acid (eu de obicei le inmoi in Timbark de portocale), le asezi unu langa altul, apoi pui un strat de frisca, unul de fructe si o iei de la inceput cu piscoturi, frisca, fructe. Eu de obicei fac 2 straturi. Apoi dai cu frisca si in lateral sa fie mai frumos. La final, poti sa il ornezi cu fructe, cum vrei tu! Trebuie sa il lasi la frigider pana a doua zi, altfel se taie prost si nu e asa bun.
E simplu de facut si bun vara! De preferat fructe: capsuni, portocale, kiwi, banane. Merele nu sunt asa bune in el. Succes!
Pai poti face o budinca cu biscuiti. Inmoi biscuitii in apa cu zahar sau in lapte cu cacao sau nesquik, dar nu foarte mult sa nu se sfarame. Apoi asezi un rand de biscuiti apoi peste ei torni budinca, din nou un rand biscuiti, alt rand de budinca, iar peste poti sa pui frisca sau un alt fel de budinca. Eu am facut cu budinca de ciocolata si vanilie:X. Pui la frigider, iar cand ii destul de rece sa poti taia cu cutitu` e de-a dreptu` delicios si racoritor.
Sau mai poti incerca ceva si mai simplu, la care n-ai nevoie de aragaz:cumperi un blat de tort, costa vreo` 8 lei si o crema la rece. Umpli tortu cu crema la rece, iar peste pui frisca si razi ciocolata, nu`i gretos deloc si ii gustos tare:X. Ai nevoie doar de lapte si de mixer, exceptand blatu de tort, prafu` de frisca si crema la rece care le-am precizat adineaori.
Pofta buna si spor la treaaaaaba!:*:*:*
Daca iti place crema de vanilie, cu ea poti face: rulori umplute(rulourile le iei dela "paine" din marile magazine), piscoturi din comert inmuiate in cafea mai lunga si folosite ca blat peste care pui crema de vanilie sau de lamaie fierbinte, alt rand de piscoturi puse peste crema unul langa altul si iar crema. Cu o paleta sau lama de cutit aranjezi marginile prajuturii si deasupra pot orna cu ciocolata menaj rasa sau iei din comert glazura de ciocolata la plic si o pregatesti cum scrie pe plic, sau poti cerne usor cu o strecuratoare mica niste cacao ca la tiramisu.Tot cu crema fiarta gen budinca ( poate fi si cu ciocolata crema)poti face eclere cu gogosele de umplut luate din KARFOUR si chiar rulouri.
Daca iti place crema de vanilie, cu ea poti face: rulori umplute(rulourile le iei dela "paine" din marile magazine), piscoturi din comert inmuiate in cafea mai lunga si folosite ca blat peste care pui crema de vanilie sau de lamaie fierbinte, alt rand de piscoturi puse peste crema unul langa altul si iar crema. Cu o paleta sau lama de cutit aranjezi marginile prajuturii si deasupra pot orna cu ciocolata menaj rasa sau iei din comert glazura de ciocolata la plic si o pregatesti cum scrie pe plic, sau poti cerne usor cu o strecuratoare mica niste cacao ca la tiramisu.Tot cu crema fiarta gen budinca ( poate fi si cu ciocolata crema)poti face eclere cu gogosele de umplut luate din KARFOUR si chiar rulouri.Astea sunt cele mai rapide dulciurifara a folosi cuptorul Asemnea raspuns nu a mai fost dat
Buna.prajitura de vara: un strat de biscuiti muiati in lapte dulce(amestecat cu zahar vanilat dupa gust)apoi un strat de mere calite(cu zahar si scortisoara ca pentru placinta cu mere)apoi iarasi un strat de biscuiti ca si prima data, apoi un strat foarte subtire de finetti, apoi un strat de budinca de vanilie, apoi ornezi cu frisca.
Am o reteta. O fac de cate ori am ocazia si este foarte buna.
Iei o tava mai inalta, pui 3 straturi de biscuiti, pui siropul peste biscuiti(siropul facut din 2 cani de apa, 2cani de zahar, si cacao si le pui la foc, dupa ce a fiert putin lasi siropu sa se raceasca), dupa aia pui un strat de mere rase, un strat de crema de cacao, un strat de frisca si peste frisca poti sa pui nuci maruncite sau ce vrei tu.Succes cu reteta.(Fundita?)
LisaJulie întreabă: